Fırında Pekmezli Kabak Tatlısı Tarifi - Fırında Pekmezli Kabak Tatlısı Yapılışı |
08-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Fırında Pekmezli Kabak Tatlısı Tarifi - Fırında Pekmezli Kabak Tatlısı YapılışıFırında Pekmezli Kabak Tatlısı Tarifi - Fırında Pekmezli Kabak Tatlısı Yapılışı - Fırında Pekmezli Kabak Tatlısı Nasıl Yapılır? MALZEMELER: 2 kg kabak 4 su bardağı tozşeker (ben daha az koyuyorum hafif sevdiğim için) 1 su bardağı pekmez Ceviz içi YAPILIŞI: Kabakları temizleyip yıkayın ve dilimleyerek tencereye yerleştirin Şekeri ekleyip bekletin Mümkünse bir gece önceden bekletin ki şeker eriyip suyu iyice çıksın Eğer bekletmeden pişirecekseniz 1 su bardağı kadar su ekleyin Aralarına çubuk tarçın yerleştirip ocakta kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin Tepsiye alıp üzerine pekmezi gezdirin 15-20 dakika fırınlayın Dövülmüş ceviz içi serperek servis yapın |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|