![]() |
Yemek Yaparken Pratik Bilgiler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yemek Yaparken Pratik Bilgiler-------------------------------------------------------------------------------- YEMEK YAPARKEN PRATİK BİLGİLER -------------------------------------------------------------------------------- Yemeğinizin tuzunu fazla kaçırınca tencereye birkaç parça çiğ patates atın ![]() ![]() Patates pişirirken, pişirme suyuna bir kaşık sirke koyun ![]() ![]() Domatesin kabuğunu kolay soymak için, kaynar suya daldırıp, bıçağın tersini domatesin yüzünde ağır ağır gezdirin ![]() Soğan soyarken gözlerinizin yaşarmaması için soğanı içi su dolu bir tasın içinde soyun ![]() Mayonez hazırlarken eğer sos kesilirse, bir yumurta sarısını 2-3 damla sirke ile çırpın ve yeterli miktarda zeytinyağı ile koyulaştırın ![]() ![]() Kuru bakliyatları bir gece önceden ılık suya koyun ve haşlarken içine biraz karbonat ilave edin ![]() Tuz bazen sütü keser ![]() ![]() Pilavınızı tekrar ısıtırken, bir kabın içinde ateşe su koyup kaynayınca tencerenizi içine oturtursanız pilavınız taneli kalır ve tazeliğini muhafaza eder ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|