![]() |
Dokunma Yanarsın |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Dokunma YanarsınÇocukluğum çıraklıkta geçti, Kir-pas içinde ![]() Gençliğim korsan yürüyüşlerde, mitinglerde ![]() Hapse erken düştüm, Copla erken tanıştım, Küçük voltalardan bıktım usandım! Şimdi uçsuz bucaksız ovalarda, Adımlarımı saymadan, Geriye dönüp bakmadan, Usanmadan, bıkmadan, Deli taylar gibi koşmak istiyorum! Ve görüyorsun ki; Aşkı beceremiyorum ![]() ![]() ![]() Beni kendi halime bırak, yavrucuğum, Ben yolumu nasıl olsa bulurum ![]() ![]() ![]() Upuzun çayırlarda, Yalınayak koşmak istiyorum ![]() Saçlarım rüzgâra konuk, Yüzüm dağlara dönük ![]() ![]() ![]() Göğsümün çeperini, Ölümle sınayan esaret, Ve yüreğimi yararcasına zorlayan cesaret; Kıyasıya vuruşsun istiyorum! Koşmak ![]() ![]() ![]() Dönemezsem, affet ![]() ![]() ![]() Firari gecelerin azmanı olmuşum, Bütün istasyonlarda afişim durur ![]() Beni bir çocuk bile bulur ![]() ![]() ![]() Dokunma bana, çıldırırsın! Dokunma bana, ellerin tutuşur! Koşmak istiyorum; Eksozların, molozların, Yağmaların kıyısından ![]() Onca insafsızlıkların, Onca haksızlıkların, Manzarasızlıkların, parasızlıkların, Allahsızlıkların kıyısından ![]() ![]() ![]() Kimseye ve hiçbir şeye değmeden, Ciğerlerimi yok edercesine koşmak istiyorum! Koşmak istiyorum; Şiirimin ve yumruğumun namusuyla ![]() ![]() ![]() Kavgaya karışmadan, tutuklanmadan Ve küfür etmeden Kafamı kırarcasına koşmak istiyorum! ![]() Avucunu son bir defa, Ağlamadan tutmak istiyorum; Gözlerim yüzüne küskün, Sazım sevgine suskun ![]() ![]() ![]() Saati ayrılığa kurmuşum, Olmaz teslimiyet! Ziyan aklımı senle bozmuşum, İçerim felâket! ![]() Kurşunlara geleyim istiyorum, Ölmek ![]() ![]() ![]() Sağ kalırsam, affet! ![]() ![]() Firari acıların uzmanı olmuşum, Bütün telsizlerde adım okunur; Beni bir korkak bile vurur ![]() ![]() ![]() Dokunma bana, fişlenirsin! ![]() Dokunma bana, sen de yanarsın! ![]() ![]() Yusuf HAYALOĞLU |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|