Bayat Ekmekle Yapılan Yemekler..

Eski 08-24-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bayat Ekmekle Yapılan Yemekler..






Ekmek Dilimi
Malzeme:

1 bayat ekmek,
3 yumurta,
1 kaşık nişasta,
3 kaşık un,
1 çay bardağı rendelenmiş az tuzlu peynir,
1 küçük demet maydanoz,
1 çay bardağı su,
yeterince tuz,
1 su bardağı yağ

Hazırlanışı:
Un, yumurta ve nişasta ile birlikte bir telle güzelce çırpılır İçerisine bir çay bardağı rendelenmiş peynir, ince kıyılmış maydanoz ve bir çay bardağı su katılarak hepsi birlikte güzelce karıştırılır
Diğer taraftan bir veya iki günlük bir bayat ekmek, birer santim kalınlıkta düzgünce dilimler halinde kesilir (Peynirin tuzu, ekmeğin tuzu kafi geleceğinden ekmek dilimi için pek tuz istemez)
Bir tavada bir su bardağı çiçek yağı kızdırılır Kesilen ekmekler, yumurtalı malzemeye bulanıp çıkarılır, bekletilmeden hemen kızgın yağa atılır Ekmeklerin iki tarafı nar gibi kızartıldıktan sonra sıcak olarak yenir


Ekmek Kavurması
Malzemesi:

1 adet bayat ekmek,
125 gram margarin,
1 çay bardağı su

Hazırlanışı:
Bayat ekmek parçaları lokma büyüklüğünde doğranır Tencerede kızartılmış yağ üzerinde kavrulur Ekmekler kavrulurken bir çay bardağı soğuk su üzerine serpilir İyice karıştırıldıktan sonra tencerenin kapağı kapatılıp 5 dakika pişirilir Daha sonra servis yapılır


Kalacuş
Malzemesi:

1 adet bayat ekmek,
yarım paket margarin,
3 bardak su,
250 gram yoğurt,
1 baş kuru soğan

Hazırlanışı:
Bayat ekmek, küpler şeklinde bıçakla kesilerek derin bir kaba konulur Margarin tavada kızdırılır Soğan, kızgın yağda pembeleşinceye kadar kavrulur çalkanarak ayran kıvamına getirilen yoğurt ve su, yağ ve soğanın bulunduğu tavaya ilave edilir Birkaç dakika kaynatıldıktan sonra, oluşan karışım derin kapta bulunan doğranmış bayat ekmeklerin üzerine dökülür Kabın kapağı kapatılır Bir süre ateşin üzerinde tutulur ve hemen servise sunulur


Siron
Malzemesi:

1 adet bayat pide,
yarım paket margarin,
1 bardak su,
2 su bardağı yoğurt

Hazırlanışı:
Kibrit kutusu büyüklüğünde pideler bıçakla kesilir Tepsiye dik gelecek şekilde dizilir Dizildikten sonra yarım paket margarin eritilir 1 bardak su eriyen yağın üzerine dökülür ve kaynatılır Burada oluşan yağlı su, kesilmiş ve tepsiye dizilmiş pidelerin üzerine dökülür Daha sonra 2 su bardağı yoğurt çırpılarak bu hazırlanan pidelerin üzerine uygun şekilde yayılarak dökülür Kabın kapağı örtülerek hafif ateşte ısıtılır ve servise sunulur


Peynirli bayat ekmek köftesi
Malzeme:

1 bayat ekmek,
yarım kalıp beyaz peynir,
1 demet maydanoz,
2 yumurta,
1 adet soğan,
tuz,
köfte baharı,
pul biber

Hazırlanışı:
Bayat ekmek, üzerine su serpilerek nemlendirildikten sonra ufalanır Ufalanan ekmeğin içerisine yarım kalıp sert beyaz peynir rendelendikten sonra 1 demet maydanoz doğranır; 2 yumurta kırılır; 1 adet orta boy soğan rendelenir; tuz, köfte baharı ve pul biber katılır
Bu karışım yoğrularak köfte şeklinde parçalara ayrılır Köfteler önce una, sonra çırpılmış yumurtaya, daha sonra galeta ununa bulanıp kızgın yağda kızartılır


Kaynak: istanbulyasamnet

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.