|
|
Konu Araçları |
açiklamasi, ankara, basin, dönem, emo, kurulu, sivasi unutmak boyun eğmektirtmmob, tarafindan, tarihinde, yapilan, yönetim, şubesi |
"Sivasi Unutmak Boyun Eğmektir!"Tmmob Emo Ankara Şubesi 19. Dönem Yönetim Kurulu Tarafindan 01.07.2009 Tarihinde Yapilan Basin Açiklamasi |
08-24-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
"Sivasi Unutmak Boyun Eğmektir!"Tmmob Emo Ankara Şubesi 19. Dönem Yönetim Kurulu Tarafindan 01.07.2009 Tarihinde Yapilan Basin Açiklamasi"SİVASI UNUTMAK BOYUN EĞMEKTİR!" TMMOB EMO ANKARA ŞUBESİ 19 DÖNEM YÖNETİM KURULU TARAFINDAN 01072009 TARİHİNDE YAPILAN BASIN AÇIKLAMASI BASIN AÇIKLAMASI Bu ülke, bu halk ilkesiz ve tutarsız politikalar, politikacılar ve yöneticileri hak etmemektedir Linç ve ötekileştirmeciler, toplum kesimleri arasına nifak tohumları atanlar, emek ve demokrasi düşmanları, toplumsal dayanışmanın karşısında duranlar herkes tarafından bilinmektedir ve tarihteki yerleri katliamcıların yanı başındadır SİVASI UNUTMAK BOYUN EĞMEKTİR!2 Temmuz 1993te Sivasta yüreğimize düşen kor yüreğimizi yangın yerine çevirdi Bundan 16 yıl önce Sivasta yakılan Madımak güllerini unutmadık Asıl 2 Temmuz sorumlularını da unutmadık, tarihe not ettik Katliamın üzerinden 16 sene geçmesine rağmen bugün hâlâ "Madımak Oteli"nin müze yapılmasına izin verilmemektedir Çocuklarımıza onurlu bir dünya gelecek bırakmanın yolu, insanlık onurunu ayaklar altına alan tarihi utanç belgelerini asla unutmamak ve unutturmamaktır Sivas Katliamının sadece göstermelik sanıkları değil, olayın gerçekleştiği tarihte yönetim organlarında yer alanlardan, ülkenin bu ortama gelmesine zemin hazırlayan 12 Eylül 1980 darbecileri ne kadar bütün yönetimler bu katliamdan sorumludur ve yargılanmalıdır Toplumu yapay gündemlere yönlendirip, ekonomiden siyasete her alanda başarısızlıklarını gizlemek isteyenler, emekten, barıştan, demokrasiden, özgürlüklerden yana olan, daha güzel bir dünya düşünü kuranların isteklerine karşı hep üç maymunları oynamışlardır Özgürlüğü kendilerinin istediği gibi hareket edebilmesi olarak düşünenler, krizi de kendi çevrelerinin zarar görmemesi olarak anlamışlardı Her şeyin taklidi kötüdür, demokrasinin taklidi de bundan müstesna değildir Demokrasi algısı sınırlı olanlar, hukuk denilince kendi hareket alanını genişletmek olarak algılayanların, sadece kendilerine karşı yapılan darbelere karşı olanların, kendi yandaşlarının katliamlarını masum bulanlarının Türkiyeyi ve Türkiye toplumunu ileri götürmesi mümkün değildir Bu ülke, bu halk ilkesiz ve tutarsız politikalar, politikacılar ve yöneticileri hak etmemektedir Linç ve ötekileştirmeciler, toplum kesimleri arasına nifak tohumları atanlar, emek ve demokrasi düşmanları, toplumsal dayanışmanın karşısında duranlar herkes tarafından bilinmektedir ve tarihteki yerleri katliamcıların yanı başındadır Yüzyıllardır bu coğrafyada bir arada yaşayan halklar, hangi etnik köken ya da mezhepten olurlarsa olsunlar hiçbir zaman birbirlerine kin ve nefret beslememişler, düğünlerde halaylarla el ele tutuşmuşlar, cenazelerde omuz omuza saf tutmuşlardır Alevi, Sünni, Süryani, Ermeni, Rum, Laz, Çerkez, Kürt, Türk halkların kardeşliğine inanan herkesi, 2 Temmuzda Ankarada Kolej Meydanına, tüm Türkiyede alanlara "Sivası Unutmamaya" ve her türlü baskıcılığa, karanlığa, antidemokratik uygulamalara, hukuksuzluğa, gericiliğe ve ırkçılığa karşı dur demeye çağırıyoruz EMO Ankara Şubesi 19 Dönem Yönetim Kurulu 01072009 17:38:15 ANKARA EMEK VE MESLEK ÖRGÜTLERİ PLATFORMU İLE ÖZELLEŞTİRME KARŞITI PLATFORM ANKARA BİLEŞENLERİ TARAFINDAN "24 OCAK KARARLARINI" PROTESTO ETMEK AMACIYLA 25 OCAK 2010 TARİHİNDE ÖZELLEŞTİRME İDARESİ BAŞKANLIĞI ÖNÜNDE YAPILAN BASIN AÇIKLAMASI (99) Ayrıntılı bilgi için wwwemoorgtr |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|