|
|
Konu Araçları |
kaynak, kongresi, teknolojisi, tmmob, ulusal |
Tmmob Kaynak Teknolojisi İi. Ulusal Kongresi |
08-24-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Tmmob Kaynak Teknolojisi İi. Ulusal KongresiTARİH: 11111999 - 14111999 YER: ANKARA KAYNAK TEKNOLOJİSİ IIULUSAL KONGRE VE SERGİSİ (11-14 KASIM 1999) 01092008 Kaynak Teknolojisi alanında örgütlenme başta olmak üzere, değişik konulardaki çalışmalarını yürütmekte olan Makina Mühendisleri Odası Kaynak Tekniği Komisyonu, geleneksel hale getirmeye çalıştığı Kaynak Teknolojisi Ulusal Kongre ve Sergi”sinin ikincisini düzenlemektedir SONUÇ BİLDİRGESİBütün dünyada ve buna paralel ülkemizde kaynaklı imalat sektöründe oldukça önemli gelişmeler yaşanmaktadır Üretim teknolojisindeki ilerlemelerin yanı sıra; kontrol yöntemleri, kalite güvence sistemleri, eğitim belgelendirme konularında da yeniliklerle karşılaşmaktayız Ülkemizde bu alanda gözlenen çok yönlü eksiklikler, ulusal bir politikamızın geliştirilmemiş olması ve buna uygun yasal düzenlemelerin henüz yaşama geçirilememesi, personel ve eğitim eksikliği, akreditasyon konusundaki boşluk, eğitim ve danışmanlık hizmetleri için kuruluşların nitel ve nicel yetersizliği bu parametrelerin sanayide uygulanabilirliğini zorlaştırmakta ve bu nedenle büyük ölçekte zorluklar yaşanmaktadır Dileğimiz, ülkemizde kaynak teknolojisi alanında ve özellikle eğitim/belgelendirme alanında uluslararası organizasyonlarda eşit haklar elde edilmesi için ulusal bir örgütlenmenin gerçekleştirilmesidir Bu amaç doğrultusunda TMMOB Makina Mühendisleri Odası (MMO) tarafından Ankarada gerçekleştirilen Kaynak Teknolojisi II Ulusal Kongresinde aşağıda belirtilen konular, akademisyen ve uygulayıcılar tarafından kapsamlı bir şekilde tartışılarak aşağıda belirtilen sonuçlar çıkartılmıştır; - Etkinliğin gerçekleştirildiği 2 gün boyunca, Kaynak tekniğinde eğitim, belgelendirme ve örgütlülük, / Malzemeler ve kaynak edilebilirliği, / Kaynak tekniği uygulamalarında direnç nokta kaynağı, / Kaynak yöntemleri, uygulamalar, teknolojik yenilikler, / Kaynak tekniğinde iş güvenliği ve işçi sağlığı ana başlıkları altında toplanmış oturumlarda 26 bildiri sunulmuştur - Etkinliğin ilk günü açılış oturumunda ülkemizde yaşanan deprem felaketi, kaynak teknolojisini ilgilendiren boyutu ile "Sanayi Kuruluşlarında Doğal Afet Güvenliği" konu başlığında tüm izleyicilerin katılımıyla birlikte irdelenmiş, yaşanan sorunlar, eksiklikler ve olası çözüm önerileri tartışılmıştır - Kongrenin son günü düzenlenen panelde; Kaynak Teknolojisi I Ulusal Kongresinde de irdelenen "Ulusal Örgütlenme" tekrar tartışılarak iki yıllık süreçde yaşananlar, yapılanlar değerlendirilmiş ve MMOnun bu yöndeki çalışmaları hızlandırmasının gerektiği benimsenmiştir - Yeni kalite anlayışının bir ön koşulu olarak kaynak teknolojisi alanında da belgeli ve eğitimli personel gereksiniminin önemi vurgulanarak, ulusal örgütlenmenin bu konuda yaşanan kargaşayıda ortadan kaldıracak yapıda olması gerekliliği vurgulanmıştır - Teknik yönden ülke şartları dikkate alındığında içerik olarak doyurucu nitelenebilecek olan Kaynak Teknolojisi II Ulusal Kongresinin konunun ilgili kişi, kurum ve kuruluşlarınca yeteri derecede katılımla izlenmediği, bu durumun MMOca değerlendirilecek bir sonraki etkinlikte gözlenen söz konusu olumsuzluğun giderilmesi yönünde çalışması kararlaştırılmıştır |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|