![]() |
Yabancı Peynirler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yabancı PeynirlerBugün peynir dendiğinde akla ilk gelen ülkelerin başında Fransa ve İsviçre geliyor ![]() ![]() //begin IE 4+ And NS6 dHTML Outlines function hideshow(which) { if (!document ![]() ![]() { return } else { if (document ![]() { oWhich = eval ("document ![]() } else { oWhich = eval ("document ![]() ![]() } } window ![]() if (oWhich ![]() ![]() { oWhich ![]() ![]() } else { oWhich ![]() ![]() } } //end IE 4+ And NS6 dHTML Outlines function initoutlineExpandible() { hideshow('outlineChild1') hideshow('outlineChild2') hideshow('outlineChild3') } Yabancı menşeli peynirler Yabancı menşeli peynirlerin bilgilerine ulaşmak için*üzerlerine tıklayın ![]() » Feta (Feta) Ma: 1 Feta (Feta) Literatürde Yunan peyniri olarak bilinen beyaz peynir, yumuşak peynirlerin diğer bir örneğidir ![]() tuzlu bir tada sahiptir ![]() yapılır » Bri (Brie) M: 2* Bri (Brie) İnek sütünden üretilen yumuşak yapılı bir Fransız peyniridir ![]() ve meyve aromalı bir tada sahiptir ![]() üretilmektedir ![]() kaplıdır ![]() ![]() » Bursen (Boursin) M: 4* Bursen (Boursin) Yumuşak, krem peynir yapısında olan bir Fransız peyniridir ![]() ![]() rezene ve taze soğan ile yapılan taze otlu ve iri çekilmiş karabiber ile üzeri kaplanmış biberli çeşitleri mevcuttur ![]() » Kamamber (Camembert) M: 4* Kamamber (Camembert) Dünya çapında tanınmış bir Fransız peyniridir ![]() Birçok çeşidi vardır ![]() ![]() küf florasıyla kaplıdır ![]() doğru değişen kendine has bir tada sahiptir ![]() ve tatlı peyniridir ![]() » Mozarella (Mozzarella) M: 4* Mozarella (Mozzarella) İtalyanların diğer bir olgunlaşmasını tamamlamamış peyniridir ![]() ![]() Fakat günümüzde özel olarak inek sütünden de üretilmektedir ![]() Yumuşak ve nemli bir yapıdadır ![]() ![]() Otlusu ve biberlisi mevcuttur ![]() kullanılan bir pişirme peyniridir ![]() » Rikotta (Ricotta) M: 4* Rikotta (Ricotta) Taze ve olgunlaşma süresini tamamlamamış olan Ricotta bir İtalyan peyniridir ![]() ![]() Yumuşak ve keskin olmayan bir tadı vardır ![]() tatlı ve tuzlu yemeklerde kullanılır ![]() » Çedar (Cheddar) M: 4* Çedar (Cheddar) İngilizlerin en çok bilinen peynirlerindendir ![]() ![]() soslarda, suflelerde, salatalarda ve pizzalarda eritme peyniri olarak kullanılır ![]() bir tadı vardır ![]() » Edam (Edam) M: 4* Edam (Edam) Meşhur bir Hollanda peyniri olan Edam, inek sütünden üretilir ![]() ![]() Ülkemizde de oldukça tanınmıştır ![]() tabakası ile kaplıdır ![]() bir çeşidi de vardır ![]() ![]() » Emental (Emmenthal) M: 4* Emental (Emmenthal) Adı "Emme" vadisi anlamına gelen Emental, inek sütünden üretilen oldukça meşhur bir İsviçre peyniridir ![]() "göz" diye tabir edilen delikli yapısı ortaya çıkar ![]() Fındığımsı kokulu ve tatlı lezzettedir ![]() ve fondülere çok uygundur ![]() ![]() » Gravyer (Gruyere) M: 4* Gravyer (Gruyere) İsviçre'nin inek sütünden yapılan en meşhur peynirlerinden biri olan Gravyer görünüşü ile Emental'e benzer ![]() sahiptir ![]() ve soslarda da çok iyi netice verir ![]() » Guda (Gouda) M: 4* Guda (Gouda) Oldukça iyi tanınan diğer bir Hollanda peyniridir ![]() ile yapılır ![]() ![]() ![]() Ağızda yumuşak bir tat bırakır ![]() tamamlamadan yani taze olarak da yenilebilir ![]() olgunlaşmaya bırakılırsa tadı mükemmelleşir ![]() dolayı dışında doğal bir kabuğu vardır ![]() çok yakındır ![]() » Tilsit (Tilsit) M: 4* Tilsit (Tilsit) Oldukça sarı renkli, sıkı dokulu, keskin lezzetli bir Doğu Prusya peyniri olan Tilsit, günümüzde bütün Avrupa kıtasında üretilmektedir ![]() İnek sütünden yapılır ![]() sağlayan meyve tadı ve keskin bir kokusu vardır ![]() delikli bir yapıya sahiptir ![]() bir peynirdir ![]() yerine geçebilir ![]() ![]() » Gorgonzola (Gorgonzola) M: 4* Gorgonzola (Gorgonzola) İtalyanların en meşhur mavi peyniridir ![]() Ayrıca dünyanın da en iyi mavi peynirlerinden biri olarak kabul edilmektedir ![]() bulunur ve güçlü bir tada sahiptir ![]() ve ordövrlerde ve eritme peyniri olarak kullanılır ![]() » Mavi Danimarka peyniri (Danish blue) M: 4* Mavi Danimarka peyniri (Danish blue) Danimarka'nın, homojenleştirilmiş inek sütünden üretilen ünlü bir peyniridir ![]() küf kültürleri üzerinde yaptıkları çalışmalar sonucu ortaya çıkan en mükemmel peynirlerden biridir ![]() kremimsi bir dokuya ve oldukça güçlü bir tada sahiptir ![]() iyi bir tatlı peyniridir ![]() kullanılır ![]() » Rokfor (Roquefort) M: 4* Rokfor (Roquefort) Fransa'nın "Causes" bölgesinde üretilen bu peynir "peynirlerin kralı" olarak nitelendirilmektedir ![]() Koyun sütü ile üretilir ![]() olgunlaştırılan Rokfor, süresini tamamlamaya yakın mavileşir ![]() Güçlü ve zengin bir tadı vardır ![]() yanı sıra salata soslarında da çok iyi sonuç verir ![]() » Parmesan (Parmesan/Permigiano) M: 4* Parmesan (Parmesan/Permigiano) İtalya'nın en çok tanınmış granüler yapılı peyniridir ![]() sert bir dokuya sahiptir ![]() ![]() halinde satılır ![]() ![]() olgunlaşmışları sadece rendelenerek veya toz haline getirilerek kullanılır ![]() ![]() » Pekorino (Pecorino) M: 4* Pekorino (Pecorino) Koyun sütünden üretilen, sert granüler yapılı bir Güney İtalya peyniridir ![]() peyniri olarak kullanılabilir ![]() rendelenerek kullanılır ![]() Pepato, Sicilya'da üretilir ve içinde karabiber tanecikleri vardır ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|