![]() |
Türkiyenin Müzik Devleri |
![]() |
![]() |
#1 |
kezban
|
![]() Türkiyenin Müzik Devleriburada türkiyenin en iyi seslerini,müziğin üstadlarını,ismini altın harflerle yazdırıp,herkezin beğeniyle dİnlediği müzik devlerini tanıtacağız ![]() ![]() BU HAFTA İLK OLARAK MALESEF ARTIK PEK HATIRLANMAYAN AMA BENİM BEĞENİYLE DİNLEDİĞİM İLHAN İREM'İ TANITMAK İSTEDİM ![]() ![]() ![]() İlhan İrem 1955 yılında Bursa'da dünyaya geldi ![]() Müzik hayatına girmesi, 1969 yılında 14 yaşındayken üst dönemler tarafından okul orkestrasına solist olarak seçilmesi ile oldu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 1973 yılında kendi imkanları ile Diskotür firmasına yaptığı ilk 45'liği "Birleşsin Bütün Eller - Bazen Neşe Bazen Keder" ile beklediği başarıyı yakalayamadı ![]() ![]() ![]() 1976 yılında yayınladığı dördüncü 45'liğinde Tanrı'yı sorguladığı "Kuklacı Amca" 45'liği gelen baskılar sonucunda plak şirketi tarafından piyasadan toplatıldı ![]() ![]() ![]() ![]() 1984 yılında Türkiye'yi Bulgaristan'da düzenlenen Altın Orfe Yarışması'nda temsil eder ![]() ![]() "Sevgiliye" albümünde ilk defa kendi yazdığı sözler dışında bir Nazım Hikmet şiiri olan "Hoşgeldin"i besteler ve seslendirir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 1984 yılında Türkiye'yi Bulgaristan'da düzenlenen Altın Orfe Yarışması'nda temsil eder ![]() ![]() ![]() ![]() 1985 yılında üçlemenin ikinci ürünü olan "Köprü" ile birlikte "Pencere ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 2000 yılında eski çalışmaları olan "Bezgin", "Pencere ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yeni şarkılardan oluşan "Seni Seviyorum" 2001 ve "Cennet İlahileri" 2006 yılında yayınlandı ![]() Odtü Psikoloji mezunu Hansu İrem ile evlidir ![]() ![]() SANATÇININ PLAKLARI:
ALBÜMLERİ:
ÖDÜLLERİ: Yılın Ümit Veren Erkek Şarkıcısı / Hey Dergisi (1973) Yılın Sanatçısı / Türkiye Spor Yazarları Derneği (1973) Yılın Sanatçısı / Türkiye Spor Yazarları Derneği (1974) Yılın Erkek Şarkıcısı / Hey Dergisi (1974) Yılın Erkek Şarkıcısı / Demokrat İzmir Gazetesi (1974) Yılın Erkek Şarkıcısı / Ses Dergisi (1974) Yılın Erkek Şarkıcısı / Kelebek Gazetesi (1974) Yılın Şarkısı “Yazık Oldu Yarınlara” / Kelebek Gazetesi (1974) Yılın Gençlik Ödülü / Haberler Ajansı (1974) Altın Plak “Yazık Oldu Yarınlara” (1974) Yılın Sanatçısı / Gazeteciler Cemiyeti (1975) Altın Plak “Anlasana” (1975) Yılın Şarkısı “Bir Varmış Bir Yokmuş” / Ege Haberler Ajansı (1976) Yılın Sanatçısı / Dünya Gazetesi (1977) Yılın Şarkısı “Sensiz de Yaşanıyor”/Demokrat İzmir Gazetesi (1977) Basın 77 Ödülü / Türkiye Gazeteciler Sendikası (1977) Altın Plak “Sensiz de Yaşanıyor / İşte Hayat” (1977) Yılın TV Yıldızı / Günaydın Gazetesi (1978) Yılın Sanatçısı / Anneler Derneği (1978) Altın Plak “Konuşamıyorum” (1978) Yılın Albümü “Bezgin” / Anadolu Haber Ajansı (1982) Altın Plak “Pencere” (1983) Yılın Albümü “Pencere” / Demokratik Basın Birliği (1983) Basın Ödülü / Uluslar arası Altın Orfe Şarkı Yarışması / Bulgaristan (1984) Eurovision Türkiye Birincisi “Halley” / Söz Yazarı (1986) Yılın Şarkısı “Yurtta Barış Dünyada Barış” / KKTC Barış Platformu (1988) Yılın Şarkısı "Yurtta Barış Dünyada Barış" / KKTC Türk Hava Kurumu ve Gazeteciler Birliği ![]() ![]() KİTAPLARI:
![]() UMARIM BEĞENMİŞSİNİZDİR ![]()
![]() |
![]() |
Cevap : Türkiyenin Müzik Devleri |
![]() |
![]() |
#2 |
kezban
|
![]() Cevap : Türkiyenin Müzik DevleriİŞTE BİR MÜZİK DEVİ DAHA "CEM KARACA" ![]() ![]() ![]() ![]() Profesyonel müzik hayatının ilk donemlerinde Rock n Roll tarzı çalışmalaryla bilinen Cem Karaca 1963 senesine doğru “Dinamitler” adı altında arkadaşları ile kurduğu grupla sahne almaya başladı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Müzikten kopmak istemeyen Cem Karaca 1964 yılında “Cem Karaca – Jaguarlar” grubunu kurdu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grup politik – rock ve progressive rock çalışmalarıyla biliniyordu ve Cem Karaca tam anlamıyla ilk studyo albümü; “Yoksulluk Kader Olamaz”ı Dervişan ile çıkardı ![]() ![]() ![]() ![]() Yurda geri dondükten sonra 1990 ve 1992 yıllarında Yiyin Efendiler ve Nerede Kalmıştık albümleriyle müzik hayatını sürdürdü ![]() ![]() ![]() ![]() 2000’li yıllarda şiir çalışmaları ve Barış Manço’nun grubu Kurtalan Ekspres ile sahne aldı Şubat 2004 tarihinde, solunum ve kalp yetmezliği nedeniyle Cem Karaca müziğe ve hayata gozlerini yumdu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() </IMG> ONU HEP SAYGI VE HAYRANLIKLA ANICAZ
![]() ![]()
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|