![]() |
Hz. Cebrail'den Cehennem'in Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hz. Cebrail'den Cehennem'in TarifiHz ![]() ![]() Bir gün Peygamber efendimiz Cebrail aleyhisselama Cehennemi sordu ![]() Cebrail aleyhisselam da uzun uzun Cehennemi anlatti ![]() ![]() - Ey Cebrail, böyle siddetli, felaket yere benim ümmetim girecek mi? - Evet ![]() ![]() Bunun üzerine Peygamber efendimiz cok agladi ![]() ![]() ![]() ![]() Peygamber efendimizin disari cikmayisinin ücüncü günü hazreti Ebu Bekir kapısının önüne gelerek ![]() - Resuluüahi görmek mümkün mü? diye seslendi ![]() ![]() Sonra hazret-i Ömer gelip, ayni sekilde söyledi ![]() ![]() Sonra Selman-i Farisi hazretleri geldi ![]() ![]() ![]() - Ey Allahin Resulü ben kiziniz Fatima, dedi ![]() Peygamber efendimiz o anda secdeye kapanmis ümmeti icin agliyordu ![]() Hazreti Fatima, kapi acilip iceri girince babasinin aglamaktan yüzünün sarardigini gördü ![]() - Babacigim size böyle ne oldu? diye sordu ![]() Peygamber efendimiz buyurdu ki: - Ey Fatima, bana Cebrail gelip Cehennemi, tabakalarini anlatti ![]() ![]() Sonra Hazreti Fatima, ümmetinden günah isliyenlerin Cehenneme nasil gireceklerini sordu ![]() - Günahkarlar tutulup Cehenneme götürülürken, "Ya Muhammed" "Ya Muhammed" diye bagirarak giderler ![]() ![]() Melekler: - Sizler kimlersiniz, diye sorduklarinda - Biz, kendilerine Kuran inmis olanlardan ve Ramazanda oruc tutanlardaniz, derler ![]() Melekler de: - Kurani kerim Muhammed aleyhisselamin ümmetine inmistir, derler ![]() Bunun üzerine Peygamber efendimizin ismini hatirlayip - Bizler Muhammed aleyhisselam ümmetindeniz, derler ![]() Melekler de: - Kurani kerimdeki Allahü tealaya asi olan kimselerin hallerini bildiren ayetlerden haberiniz yok muydu? diye sorar ![]() Onlar da: - Vardi fakat gaflete geldik, Seytana uyduk, derler ![]() Hallerine cok üzülürler ![]() ![]() ![]() Sonra melekler onlara derler ki: - Bu aglamaniz bosunadir ![]() ![]() ![]() Sonra meleklere emir gelir: - Atin onlari Cehenneme ![]() ![]() alıntı ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|