Eft Ve Yönler |
08-20-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Eft Ve YönlerEFT ve Yönler Bazı durumlarda üzerinde çalışılan olayın başka boyutları ya da yönleri ortaya çıkabilir Bunlar üzerinde de çalışmak gerekir Yönler bazen bir kaç tane, bazen de yüzlerce olabilirYüzlerce olması gözünüzü korkutmasın çünkü bu tamamı üzerinde de çalışmak zorunda kalacağınız anlamına gelmiyor Tercihen hatırlanan ilk olaydan başlayarak tek tek olaylar üzerinde çalıştığınızda, bilinçaltınız bunu geneller ve kalanı da kendiliğinden çözülür Örnek olarak fobileri alalım Fobiler tek seferlik kuvvetli öğrenmelerdir Yani bir tarihte duygu yükü yüksek bir deneyim yaşanmıştır (küçükken birinin üstünüze yılan atması gibi) ve o sırada da enerji sistemi bozularak fobiye yol açmıştır Olayı çözmek çok az zaman alır (5-10 dakika) çünkü bir tek olay sonucunda oluşmuştur Ama bir kişinin tüm çocukluğu boyunca aşağılanması ya da kötü muamele görmesi durumunda, olayın birden fazla yönü olduğunu görürüz Bu duygu geçmişte defalarca yaşanarak güçlenmiştir ve zihinde birden çok sahne ve olay vardırDolayısıyla bu durumu çözmek görece olarak daha uzun sürebilirHatırlanan her olay üzerinde çalışılır, ardından duygu seviyesi test edilir, kişi duygu seviyesini “0” olarak değerlendirinceye kadar sabırla çalışılmaya devam edilir Spesifik Olmak Uygulama sırasında kullanacağınız ifadeyi seçerken olabildiği kadar spesifik olmanızda büyük fayda var “annem beni sevmiyor” ya da “ben başarısız biriyim” ifadeleri, üzerinde çalışılmak için fazla genel bir ifadelerdir Bunlar yerine başarısız olduğunuza inanmanıza yol açan spesifik olaylar ya da durumları düşünmeniz ve onlar üzerinde çalışmanız gerekir Örnek: “başarısızım çünkü matematik sınavından en düşük notu ben aldım” “ Başarısızım çünkü istediğim bölümü kazanamadım” “başarısızım çünkü arkadaşlarım öyle diyor” gibi… Bunun gibi hayatınızın geneline yayılmış duygularla ilgili olarak o duyguyu hissettiğiniz durumlar üzerinde tek tek çalışırsanız bir süre sonra kendinizde çok derin değişimler göreceksiniz -ALINTIDIR- |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|