Malatya - Darende - Darende Lisesi |
08-19-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Malatya - Darende - Darende LisesiMalatya - Malatya Darende Lisesi OKULUMUZUN VİZYONU Sosyal, Kültürel, Sportif, Bilimsel ve Teknolojik özellikler bakımından sürekli gelişmek ve geliştirmek Yazan : Mustafa DELİER OKULUMUZUN MİSYONU Kendine, öğretmenlerine ve öğrencilerine güvenen,Öğrenme ve öğretme ortamlarını sürekli geliştiren, Sevgi, saygı ve güven ortamında faaliyetlerini sürdüren, Geleceği şekillendirme sorumluluğu olan ve bu doğrultuda çalışan,Öğrencilerini ideallerindeki bir yüksek öğretim kurumuna girmesini amaçlayan, Öğrencilerinin çevresi ile barışık, uyumlu ve araştırmacı ruhunu geliştiren,Çağın teknolojisini en faydalı şekilde kullanabilen, 21yüzyılın gelişen ve değişen ihtiyaçlarına cevap verebilecek kendini yenileyen, bir eğitim kurumu olmak OKULUMUZUN TARİHÇESİ Okulumuz 1945-1946 Öğretim yılında bugünkü Halk Eğitim Merkezi binasında Darende özel Ortaokulu olarak, Akdeniz Mensucat Fabrikaları sahibi Merhum Mehmet Nuri Sabuncu tarafından öğretime açılmıştır Eğitim Öğretime 1945 Eylülünde 56 öğrenci ile başlamıştır17101946 tarihinde Darende Özel Ortaokulu bütün mal varlığı ile Milli Eğitim Bakanlığına Mehmet Nuri SABUNCU tarafından bağışlanmıştır Okulumuz devlet ortaokulu iken, Okul Müdürlüğüne Mehmet Tevfik ATALAY tayin edilmiştir Darende Ortaokulu 17101946 yılında 90 öğrenci ile öğretime başlamıştır 1946-1947 öğretim yılında orta 1 sınıfta ; 9’u özel ortaokuldan nakil olmak üzere 44 öğrenci, orta 2sınıfta ; 33’ü özel ortaokuldan imtihanla, 6 sı naklen olmak üzere 39 öğrenci, orta 3 sınıfta; naklen 7 öğrenci kayıt olmuştur Okul binasının yetersizliği dolayısıyla 26101967 tarihinde, Darende Ortaokuluna yeni bina yapmak için bugünkü bina yerinin tapusu alınmış ve inşaatına başlanmıştır Halkın isteği ve Milli Eğitim Bakanının kararı ile ortaokul olarak yapılan bugünkü binamızda 25091970 tarihinde Darende Lisesi olarak öğretime başlanmıştır Darende Lisesi olarak öğretime başlandığı esnada orta 1sınıfta 220, orta 2 sınıfta 152, orta 3 sınıfta 91, lise 1 sınıfta 71 olmak üzere toplam 534 öğrenci öğrenimine devam etmiştir Okulumuz günümüzde 15 derslik, 1 kütüphane, 1 bilgisayar laboratuarı, 1 fizik, kimya, biyoloji laboratuarı ile eğitim öğretime devam etmektedir Darende Lisesi Telefon: 0422 615 10 33 Faks: 0422 615 32 30 HEYİKETEĞİ MAH SOMUNCU BABA BULVARI Darende - Malatya |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|