Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > Serbest Forum

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
ister, maharet, noktalari, pilav, pişirirmenin, pişirmek, puf

Pilav Pişirmek Maharet İster - Pilav Pişirirmenin Puf Noktalari

Eski 08-18-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pilav Pişirmek Maharet İster - Pilav Pişirirmenin Puf Noktalari



Pişireceğiniz pilavın tane tane ve beyaz olmasını istiyorsanız tencereye incecik bir dilim limon ya da birkaç damla limon suyu koyun Sonuç her zaman olumlu olacaktır


Pilavsız bir öğün düşünemiyorsunuz Tüm yemeklerinizin yanına kocaman bir pilav tenceresi hazır duruyor Pilava bu kadar düşkünseniz, değişik bir lezzet yaratmak da hoşunuza gidecektir Bunun için, piriçlerin üzerine bir tutam hindistancevizi serpin Kokusuna bayılacaksınız


Pilav pişirdiğiniz zaman ocaktan aldıktan sonra tencerenin üzerine kağıt havlu örtüp, 5-10 dakika bekletin Kağıt havlu pilavın buharını çeker Böylece pirinçler birbirine yapışmaz ve hamur olmaz


Bir gece önceden kalan pilavı ısıtmak çoğu kişiye zor gelir Tencerenin dibi tutar, pirinçler birbirine yapışır, alt taraf ısınır, üst taraf soğuk kalır vs Bu durumda pilav kabını kaynar su dolu bir tencerenin içine koyun Hatta bir süre ocakta tutun Pilavınız çabucak ısınacaktır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.