![]() |
Pişirme Yöntemleri Ve Sağlığımız |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Pişirme Yöntemleri Ve SağlığımızPişirme Yöntemleri ve Sağlığımız En az zararlı olanından en zararlısına doğru da, pişirme yöntemlerini şöyle sıralayabiliriz: • Kısık ateşte, çelik tencere içinde, kendi suyuyla veya bir miktar bitkisel yağla, domates ve soğan ilavesiyle üstü kapalı olarak pişirme ![]() • Fırında pişirme ![]() ![]() • Izgarada pişirme yönteminde besinler yine kendi suyuyla veya pek az yağla ateşte pişirilir ![]() ![]() • Kızartma, kızgın bitkisel yağ içinde pişirmek demektir ![]() ![]() • Haşlama pişirmede besin, kaynar suyun içine atılarak bir süre pişirilir ![]() ![]() • Düdüklü tencerede pişirme ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|