`Yeşil Altın´ Antepfıstığı |
08-16-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
`Yeşil Altın´ AntepfıstığıE vitamini yönünden ceviz ve pikan fındığından zengin olan antepfıstığı ayrıca A ve B1 vitaminleri içeriyor Kronik kalp rahatsızlıkları ve kanser riskini azaltan “resveratrol” maddesinin antepfıstığında da bulunduğunu tespit eden Yrd Doç Dr Özlem Tokuşoğlu’nun Gaziantep Ticaret Odasının (GTO) desteğiyle “Yeşil Altın Antepfıstığı” adlı kitabı çıktı Celal Bayar Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd Doç Dr Özlem Tokuşoğlu, antepfıstığı üzerine yaptığı araştırmaların sonucunda üzüm ve şarapta bulunan “resveratrol” adlı antioksidan maddenin antepfıstığında da bulunduğunu tespit etmiş, bunun ardından Tokuşoğlu, dünyanın birçok bilim adamından ve bilimsel dergilerinden övgüler almıştı Bu araştırmasının, Türkiye ve dünyada geniş yankı bulduğunu, yurt içi ve dışında birçok televizyon ve radyo programlarında antepfıstığının bu özelliğinden bahsedildiğini ifade eden Tokuşoğlu, bu kapsamda GTO’nun desteğiyle “Yeşil Altın Antepfıstığı” adlı kitabı hazırladığını ve basılıp piyasaya sürüldüğünü söyledi Tokuşoğlu, kitapta antepfıstığının dünyadaki üretim merkezleri, ülkedeki üretim miktarı, tarımı, hasadı, depolanması, bileşimi ve sağlığa etkilerinin yer aldığını bildirdi Kitapta özellikle kalp hastalıkları ve kanser riskini azaltan “resveratrol” adlı maddeden genişçe bahsettiğini dile getiren Tokuşoğlu, şunları kaydetti: “Bu madde, insan sağlığı açısından son derece önemli bir antioksidan maddedir Resveratrol, kötü kolesterole etki yaparak kronik kalp rahatsızlıkları riskini azaltıyor Resveratrol, kanser riskini de azaltmaktadır Antepfıstığı, içerdiği birçok yararlı madde sayesinde kalp rahatsızlıkları ve kanserin yanı sıra hücre tahribatını önlemesi, kolesterolü azaltması gibi çok sayıda rahatsızlığa iyi geliyor” Antepfıstığı, E vitamini açısından cevizden zengin Tokuşoğlu, vitamin ve mineraller açısından zengin olan antepfıstığının, E vitamini yönünden ceviz ve pikan fındığından zengin olduğunu, ayrıca bu üründe A ve B1 vitamininin de bulunduğunu söyledi E vitamininin bazı kanser türlerine karşı azaltıcı etkiye sahip olduğunu belirten Tokuşoğlu, günde bir avuç yenecek antepfıstığı ile bir insanın günlük E, A ve B1 vitamininin önemli bölümünü karşılayabileceğini kaydetti Tokuşoğlu, antepfıstığının görmeden, hücre yenilenmesine ve bağışıklık sisteminin güçlenmesine kadar birçok önemli görevler üstlendiğini belirterek, “Kitapta bu konuların tamamını işledik 86 sayfalık kitapta antepfıstığıyla ilgili A’dan Z’ye kadar birçok bilgi bulunuyor Kitabın hazırlanmasında destek olan GTO’ya teşekkür ediyorum” diye konuştu |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|