Sesi Kısılan Adayları 10 Doktor Önerisi

Eski 08-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Sesi Kısılan Adayları 10 Doktor Önerisi

Mahalle muhtar adayı, belediye başkanı, il genel meclisi adayları ve siyasi parti temsilcisi hatipler her gün yüzlerce insanımıza hitap etmektedir Özellikle yerel ve ulusal liderler ses ve konuşma kapasitelerini olması gerekenden daha fazla zorlamaktadır Bu nedenle politikacılarımızın sesi sık sık kısılmakta, seçimden sonra bir süre ses ve gırtlak sorunu yaşamaktadırlar

"Seçimlere yaklaşıldıkça görsel medyada parti liderlerimizin sesini her geçen gün biraz daha pürüzlü olarak dinlemekteyiz" diyen Malatya İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi KBB Öğretim Üyesi Doç Dr Ahmet Kızılay, şu önerilerin siyasetçilerin sesini korumasına yardım edeceğini umuyor

Liderlerimiz sesini iyi, etkili ve sürekli kullanması için neler yapmalı?

• Bol su için

• Sürekli konuşan liderler saat başı 10–15 dakika tamamen susun sesinizi dinlendirin

• Telefon görüşmelerini azaltın ve kısaltın

• Gürültülü ortamlarda konuşmayın, gürültünün durmasını bekleyin

• Küçük salonlarda bile mikrofonla konuşmayı tercih edin

• Sigara ve alkolden kesinlikle uzak durun

• Çay, kahve ve gazlı içecekleri fazla tüketmeyin

• Yemeklere dikkat! Ağır ve yağlı yemeklerden kaçının

• Burnunuz tıkalı olmasın Gerekirse burun açıcı sprey kullanın

• Boğazınızı kazır tarzda temizlemeyin, öksürük ve reflü varsa tıbbi yardım alın

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları

forumsinsi.com