Yukarıyapıcı Köyü Erdek Balıkesir |
08-14-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Yukarıyapıcı Köyü Erdek BalıkesirYukarıyapıcı Köyü Erdek Bilgileri - Yukarıyapıcı Köyü Hakkında - Yukarıyapıcı Köyü Tanıtımı - Yukarıyapıcı Köyü Resimleri İlçe: ERDEK - İl: BALIKESİR Köy Muhtarı: İsmail ÇINAR Muhtarlık Erişim Bilgileri: Telefon: 8557570 Cep Telefonu: 05327418067 Balıkesir Bilgiler Koordinatlar Posta Kodu 10200 Alan Kodu 0266 Yönetim Coğrafi Bölge Marmara Bölgesi İl Balıkesir İlçe Erdek Web Sitesi Yukarıyapıcı, Balıkesir ilinin Erdek ilçesine bağlı bir köydür Tarihi Köyde yasayanlarin tamami Pomak halkindan olusmaktadir1924 Lozan Mübadele Antlaşması ile Rumeli Selanik Sancağı,Drama Livası,Kavala Kazası,Kokala Köyünden gelmişlerdirŞu anda bu köyden gelenler Erdek ilçesi Yukarıyapıcı,Ballıpınar,Belkıs ve Düzler'de yaşamaktadırlar Kültür Köyün gelenek, görenek ve yemekleri hakkında yeterli bilgi yoktur Coğrafya Balıkesir iline 100 km, Erdek ilçesine 5 km uzaklıktadırBandırma'ya 20 km uzaklıktadır İklim Köyün iklimi, ılıman Marmara ikliminin genel etki alanı içerisindedir Nüfus Yıllara göre köy nüfus verileri 2007 1813 Ekonomi Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayanmaktadırZeytincilik önemli bir geçim kaynağıdırBüyükbaş hayvancılık ve Kümes hayvancılığı yaygındırDüzler Sit alanı kapsamında olduğu için Turizm nerdeyse bitme noktasına gelmiştirHiçbir inşaata müsade edilmemektedirAltyapı olmadığından istenilen gelişme sağlanamamıştır Muhtarlık Yukarıyapıcı'nın, köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır köy muhtarı :İsmail Çınar Altyapı bilgileri Yukarıyapıcıya bağlı Düzler mahallesinde ilköğretim okulu vardırAna sınıfı ve ilk üç sınıf bulunmakta ve taşımalı eğitim sisteminden yararlanılmaktadır Köyde, içme suyu şebekesi ve kanalizasyon vardırDüzler de kanalizasyon şebekesi yoktur Ptt şubesi ve ptt acentesi yoktur Sağlık ocağı ve sağlık evi yokturYukarıyapıcı Köyünde ilköğretim faal değildirTaşımalı eğitim yapılmaktadır Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi Kaynak : Yerel Net Köyünüze ait bilgi ve resimleri bu konu altında paylaşabilirsiniz |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|