|
|
Konu Araçları |
biraraya, geldi, için, kapatılmaması, lar, nusaybinde, ramın, stk |
Nusaybinde Ram'ın Kapatılmaması İçin Stk Lar Biraraya Geldi |
08-14-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Nusaybinde Ram'ın Kapatılmaması İçin Stk Lar Biraraya GeldiNusaybinde RAM'ın (Rehberlik ve Araştırma Merkezi) Kapatılmaması İçin STK lar Biraraya geldi Arif Altunkaynak Nusaybin Rehberlik ve Araştırma Merkezi’nin (RAM) kapatılması için başlayan girişimler Nusaybin’de STK’lara takıldı RAM’ın kapatılmasıyla ilgili tutulan raporları öğrenen Yazar - Şair Abdurrızak Kılıç, durumu Nusaybin’deki STK temsilcilerine bildirdi STK’ların harekete geçmesiyle Nusaybin RAM’ın kapatılması önlenmiş oldu Yapılan açıklama şöyle; Mardin’in Nusaybin ilçesindeki RAM’ın kapatılmasıyla alakalı ortaya atılan iddiaların asılsız olduğunu, aşağıda yazılı makamlara müracaat ederek gerekli demokratik tepkilerini ortaya koyan sivil toplum odaları, kurumlarımızı kapatmak yerine çalışma koşullarını daha da iyileştirilmesini talep ederek, bu mevzunun takipçisi olduklarını kakarlılıkla göstermişlerdir 1- MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞINA 2- MARDİN VALİLİĞİNE 3- AK PARTİ GENEL MERKEZİNE 4- DIŞİŞLER KOMİSYONU GENEL BAŞKAN VEKİLİ CÜNEYT YÜKSEL 5- MARDİN MİLLET VEKLİ GÖNÜL BEKİN ŞAHKULUBEY 6- ÖZEL EĞİTİM REHBERLİK VE DANIŞMA HİZ GENEL MÜDÜRLÜĞÜNE Rehberlik ve Araştırma Merkezleri(RAM) faaliyet gösterdiği yerlerde hem ilk ve orta öğretim kurumlarındaki öğrenciler, engelli bireyler ve de sivil halka yönelik rehberlik, danışmanlık, özel eğitim vb konularda hizmet veren kurumlardır Nusaybin İlçemizde Rehberlik ve Araştırma Merkezinin(RAM) bulunması ilçemiz için bir şans ve ayrıcalıktır Açıldığı günden beri Nusaybin’de ve bağlı ilçelerde yüzlerce engelli öğrencinin eğitsel tanılama ve değerlendirilmesini yaparak ihtiyaçları olan özel eğitim kurumlarında özel eğitim ve rehabilitasyon imkanlarına kavuşmasını sağlamıştır Ayrıca ilçemiz okullarında rehberlik faaliyetlerinin koordinasyon görevini yürütmüş, çeşitli görev ve projelerle velilerimize anne-baba eğitimi hizmetini götürmüş, ÖSS ve SBS ye hazırlanan öğrencilerimize tercih danışmanlığı ve rehberliği ve daha birçok faydalı hizmetleri başarıyla yürütmüştür RAM’ın ilçemiz için faydaları ortadayken Nusaybin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından kurumun kapatılması için müracaatta bulunulmuştur İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından kurumun kapatılması için yapılan münacatta ise gerçeği yansıtmayan gerekçeler öne sürülmüştür Şöyle ki Rehberlik ve Araştırma Merkezinin sadece 4(dört) adet odadan ibaret olduğu gösterilmiş, yeterli sayıda oda, depo, sesten yalıtılmış oda, tuvalet, ısınma gibi olanaklardan mahrum olarak gösterilmiştir RAM’ların 6 (altı) odada eğitim vermesi gerektiği RAM açma yönergesince de doğrudur ancak; Nusaybin RAM’a Bakanlık onayı ile tahsis edilen bina ise 7 (yedi) odadan oluşmaktadır Kurumun, binanın sadece 2 Katında ve 4(dört) odada faaliyet göstermesinin nedeni ise kurumun 3(üç) oda depo ve lavabo oluşan 1 katının Kaymakamlık onayı ile geçici olarak Nusaybin Mesleki Eğitim Merkezine tahsis edilmesidir Ancak Kurumun 1 Katının geçici olarak Mesleki Eğitim Merkezine tahsis edilmesine rağmen 3 yılı aşkın bir süredir RAM’ ın binasını işgal etmiş ve Ram mağdur edilmiştir ve İlçe Milli Eğitim müdürlüğü Mesleki Eğitim Merkezi kurumuna yeni bir yer bulup RAM’ ın ihtiyaç ve mağduriyetini gidereceğine yanlış bilgilendirme yaparak sorumluluktan kaçıp kurumu kapatma yoluna girmiştir Dolayısıyla Ram’ın kendisine ait olan binanın 1 Katı tekrar RAM a geri verildiği taktirde yönergede belirtilen 6 adet oda, sesten yalıtılmış oda, depo ve çok amaçlı salon gereksinimleri fazlasıyla karşılanmış olacaktır Nusaybin Ram’ın açılırken bina ile ilgili fiziksel koşullar sağlandıktan sonra Bakanlıktan onay alınmıştır ve ilgili onay hem Bakanlıkta hem de İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde bulun RAM’ ın dosyasında mevcuttur Ayrıca İlçe Milli Eğitimin kapatılması için yazdığı yazıda belirtildiği gibi bina tuvalet ve ısınma imkânlarından mahrum değildir Sadece daha da geliştirilme ve iyileştirilmeye gereksinimi olabilecek ihtiyaçlardır Bakanlıkça yapılan bir inceleme neticesince kurumun kapanmasına neden olabilecek önemde eksiklikleri olmadığı anlaşılacaktır Milli Eğitim Bakanlığına bağlı pek çok kurum gibi RAM’ın binasının eksikleri ve ihtiyaçları olabilir ancak bu eksiklik ve ihtiyaçlar Yönergede belirtilen zorunlu kriterler değildir Ve İlçe Milli Eğitim ile Kaymakamlığın görevi bu kurumdaki eksikleri gidermektir Kendi görev ve sorumluluğundan kaçıp kurumu kapatmak olmamalıdır Rehberlik ve Araştırma Merkezi’nin İlçemiz Nusaybin için gerekliliği ortadayken ve kapatılması için hiçbir geçerli neden bulunmaz iken görev ve sorumluluktan kaçan Nusaybin Kaymakamlığı ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü; kurumun kapanması halinde kurumdan faydalanan yüzlerce engelli öğrencinin, velinin ve ilk ve orta öğretim öğrencilerinin vebalini üstlenmiş olacaklardır ve yanlış bilgilendirme ile bir kurum kapatmanın adli, idari ve vicdani sorumluluğunu üstlenmiş olacaklardır Biz aşağıda imzası bulunan Nusaybin’in sorumluluk taşıyan kişi ve kurumları Nusaybin Rehberlik ve Araştırma Merkezinin İlçemiz için çok faydalı bir kurum olduğunu kabul eder kurumun kapatılmasına itiraz ediyoruz Ve kurumun şartlarının iyileştirilerek faaliyetlerine devam etmesi için ilgili kişi ve kurumların üzerine düşen sorumluluğu yerine getireceğine güvenimiz tamdır Gereğini saygılarımızla arz ederiz Nusaybin Ticaret Borsası ,Nusaybin Ticaret Odası , Nusaybin Ziraat odası , Nusaybin Muhtarlar Derneği , Nusaybin Şoförler Odası ,Nusaybin Esnaf ve sanatkarlar kerkef koopEsnaf ve sanatkarlar Odası başkanları Kaynak: Nusaybinimcom |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|