|
|
Konu Araçları |
bilgi, diyarbakır, hakkında, köyü, silvan, sulak |
Sulak Köyü Silvan Diyarbakır - Silvan Sulak Köyü Hakkında Bilgi |
08-14-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Sulak Köyü Silvan Diyarbakır - Silvan Sulak Köyü Hakkında BilgiSulak Köyü Silvan Diyarbakır sulak köyü bilgileri - sulak köyü tanıtım - sulak köyü resimleri Sulak, Diyarbakır ilinin Silvan ilçesine bağlı bir köydür Çok eskiden silvan buraya bağlıydı,ama kuraklık yüzünden gerilemiştir Tarihi Köyün gerçek ismi avanektir ismini nerden aldığı bilinmemektedirçok eski zamanlarda burada ermenileri yaşamış halada ermenilere ait olduğunu tahimin edilen tarihi eserler var ama nerde olduğunu kesin bir bilgi yokturherkesin geçmişi karanlık oluyor ama bence bizim köyun geleceği karanlıktır çünkü görunen köy kılavuz istemez kültür köy gelenek ve göreneklerine sahip olup öle devam etirecektir köyun güzeliği anlatılmaz o kadar güzel ki yaşanılması gereken bir köy antalya köylerine 5 çekecek kadar güzeldir ahahahahah nasıl ama komik dimi Coğrafya Diyarbakır iline 106 km, Silvan ilçesine 20 km uzaklıktadır İklim Köyün iklimi, karasal iklimi etki alanı içerisindedirbüyük tarlaların bulunduğu bu köyde arpa,buğday gibi tahıl ürünleri yetiştirilmektedir Nüfus Yıllara göre köy nüfus verileri 2007 980- 1000000 arasında değişiyor 2000 899 1997 867 Ekonomi Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır Muhtarlık Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadırson muhtar adayı ben yani allen olacak Altyapı bilgileri Köyde ilköğretim okulu vardır Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur Ptt şubesi ve ptt acentesi yoktur Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır son teknolojiyle vayles sistemi gelmiştirköy çobanı bile leptop taşır duruma geldi kaynak yerel net vikipedi - özgür ansiklopedi köyünüze ait bilgi ve resimleri bu konu altında paylaşabilirsiniz |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|