Bilirmisiniz ? Babalar da Ağlar... |
04-08-2008 | #1 |
gülgüzeli
|
Bilirmisiniz ? Babalar da Ağlar...Hic birimiz hayatta en cok Babamizi sevemedik Daha dogrusu Babaya duymamiz gereken sevgilerin önüne daima baska sevgiler gecti Erteledik sevgimizi ve yetiskin oldugumuzda da utandik Babaya sevgimizi söylemeye, kabullenmeye Babamizi cok sevmis olabiliriz ancak Babamiz hayatta iken degil Ya Babamizi kaybedince onun yoklugunun acisi bize ögretti Baba sevgisini ya da biz Baba olunca anladik baba yüreginin ne demek oldugunu Kizlar el ocagina gidince anladi baba ocaginin kadrini baba kucaginin sicakligini Babalar pek anlasilmadi yavrularinca ya da nedendir bilinmez daima yanlis anlasildi Gelenek Babalara bebeklerini kucaklarina alip koklaya koklaya öpmesini sevmesini yasakladi kinadi Bizler uyurken bir hirsiz gibi sokulup öpebildiler ancak Aglamalari yasakti babalarin Duygulari sindirilmis yada dogustan yürekleri dondurulmustu Suskun bir teslimiyete mahkum edilmislerdi adeta Yitik hazinelerimizdi onlar Aglama bu günler gelirde gecer Babam Aglama bu dertler elbet biter Babam Ocaksiz köylerimde dumanlar biter Ben yandim sen yanma Allah askina Babam Kimi Anneler icin "Aksam Baban gelsin yaramazligini söyleyecegim" diye cocuklari korkutmaya yarayan varliklardi yada aksama kadar calisip bir sekilde eve eli dolu gelmeye yarayan is güzar adamlardi Kimi annelerde babalarimizi oldugu görebilmemizi engelleyen perdelerdi Toplumsal degerler ne adinadir bilinmez Babalar ile evlatlar arasindaki duygusal baglar arasina duvar örmüstü, yetismekte olan cocuklar da aradiklari sevgiyi annelerinde bulmaya calisirlardi Annelerine her seylerini söyleyip paylasirlardi da is Babalarina gelince ürkek bir ceylan gibi suskun kalirlardi Cep harcligi dahi bablardan istenemeyip araya sefeatci olarak anneler sürülürdü ortaya Tabi Babalarda her seyi en son duymak gibi bir talihsizligi yasarlardi isteselerde istemeselerde Babalar buzdolabinin icindeki lambalar gibidir buzdolabinin kapagini acmadikca icerisini gormemizi saglayan lambalarin varliginin farkina bile varmayiz Ic dünyalarini oldugu gibi görmekte acemilik cektigimiz babalarimiz nedense pesin hükümlerle ön yargilarla anlamaya calisiriz Gün olur yargisiz infaza tutariz babayi Yüce Islam dininin babalara verdigi kutsal degeri babalarin elinden alan yozlasmis kültürler neslin mayasini sekillendiren baba bilincini koflastirmaya calismistir Babaya gereken muhabbet ve hürmeti "geri kafalilik" olarak niteleyen ve maneviyatimizi dinamitleyen yoz kültüre karsi baba imajinin Ayet ve Hadis isiginda yeniden diriltmeye mecburuz Sokakta cocuklara oyun oynayan, oyunlari bozulmasin diye namazini uzun tutan, namaz kilarken sirtina cikan cocuklara, ses cikartmayan bacaklarinin arasini acip cocuklarinin hareketlerini kisitlamayan, aglayan cocugunu sesine dayanamayip namazini acilen bitiren ve cocugunun derdini soran bir Peygamberin Örnekligindeki Baba imajini evrenin her bölgesinde ki yetim Yüreklere yansıtmak misyonumuz olmalıdır Nasil bir Baba sorusunun cevabi Hz Muhammed (sav) gibi bir Baba olmalıdır alıntı
04-08-2008 | #2 |
meLankoLik_asaLet
|
Cevap : Bilirmisiniz ? Babalar da Ağlar...çoooook çoook çook teşkler gül_güzeli çok anlamlı bi paylaşımemeğine sağlık |
Cevap : Bilirmisiniz ? Babalar da Ağlar... |
04-08-2008 | #3 |
jasmine
|
Cevap : Bilirmisiniz ? Babalar da Ağlar...emeğine sağlık gülgüzeli
04-08-2008 | #4 |
Şengül Şirin
|
Cevap : Bilirmisiniz ? Babalar da Ağlar...Rahmetli babamı hatırlattın hüzün doldu yüreğimpaylaşım için çok teşekkürler gülgüzeli |
04-09-2008 | #5 |
gülgüzeli
|
Cevap : Bilirmisiniz ? Babalar da Ağlar...esmer_yar>>İlgin için sanada çoook teşekkürler canım jasmine>>Teşekkürler canım ilgin için Şengül abla>>Allah rahmet eylesin mekanı cennet olur inşallah şengül ablacığım Okuduğunuz için teşekkürler okuyan gözlerinize sağlık |
04-09-2008 | #6 |
seyito
|
Cevap : Bilirmisiniz ? Babalar da Ağlar...Aglama bu günler gelirde gecer Babam Aglama bu dertler elbet biter Babam Ocaksiz köylerimde dumanlar biter Ben yandim sen yanma Allah askina Babam yanlış anlamayın ama ben babam için hiçbirşey hissetmiyorum her baba bir değil dir offffffffff içim sıkıldı merve16 verdiğin teselli için tşk |
04-09-2008 | #7 | |
gülgüzeli
|
Cevap : Bilirmisiniz ? Babalar da Ağlar...Alıntı:
yanlış anlaşılacak bişey yok seni çok iyi anlıya biliyorum fakat eminim hiç bişey hissetmiyorm derken bile mutlaka hissettiğin bişeylerin olduğuna inanıyorum neyse vakit ayırdığın için teşekkürler:sm_wink: |
|
04-09-2008 | #8 |
seyito
|
Cevap : Bilirmisiniz ? Babalar da Ağlar...yanlış anlaşılacak bişey yok seni çok iyi anlıya biliyorum fakat eminim hiç bişey hissetmiyorm derken bile mutlaka hissettiğin bişeylerin olduğuna inanıyorum neyse vakit ayırdığın için teşekkürler:sm_wink: gerçekten hissetmiyorum hissetmek istesem bile öfkem yeniyor yani zorla güzellik olmuyor:img-cray: |
04-09-2008 | #9 |
merve16
|
Cevap : Bilirmisiniz ? Babalar da Ağlar...süper olmuş gülgüzeli teşekkürler seyito sen de üzülme lütfen belki bu da senin imtihanındır (demesi kolay diyeceksin ama başka bir şey diyemiyorum)
04-09-2008 | #10 |
seyito
|
Cevap : Bilirmisiniz ? Babalar da Ağlar...babanız yanında olupta babanızı özlediğiniz oldumu bu boşluğu yaşadınızmı 29 yıl evet bu imtihandır karşı gelmiyorum sadece yüreğimi dökmek istiyorum :img-cray: |
04-10-2008 | #11 |
gülgüzeli
|
Cevap : Bilirmisiniz ? Babalar da Ağlar...merve16>>teşekkürler seyito>>Duygularını paylaştığın için gerçekten yürekten teşekkürlerNe diye bilirim bilmiyorum aslında söylene bilenecek bi çok şey var ama neyse zaten durum nedir nasıl dır tam bilmediğim için sadece sana, Allah yardımcın olsun ve gerçekten büyük sabır versin demekten başka bişey diyemiceğim |
04-10-2008 | #12 |
seyito
|
Cevap : Bilirmisiniz ? Babalar da Ağlar...seyito>>Duygularını paylaştığın için gerçekten yürekten teşekkürlerNe diye bilirim bilmiyorum aslında söylene bilenecek bi çok şey var ama neyse zaten durum nedir nasıl dır tam bilmediğim için sadece sana, Allah yardımcın olsun ve gerçekten büyük sabır versin demekten başka bişey diyemiceğim güzel düşüncelerin çok çok teşekkür ederiim |
04-11-2008 | #13 |
kaleci
|
Cevap : Bilirmisiniz ? Babalar da Ağlar...gercekden cok güzel olmuş paylaşım icin tşkederim |
04-11-2008 | #14 |
gülgüzeli
|
Cevap : Bilirmisiniz ? Babalar da Ağlar...Ben teşekkür ederim vakit ayırdığınız için |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|