Sıcak Kayısı Tatlısı Tarifi , Yapılışı |
08-13-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Sıcak Kayısı Tatlısı Tarifi , YapılışıSıcak Kayısı Tatlısı Tarifi 500 gr olgun kayısı 75 gr şeker 1 limon kabuğu rendesi 100 gr pudra şekeri 100 gr tereyağı ya da margarin 2 yumurta, çırpılmış 100 gr un üstüne serpiştirmek için: şeker kaymak Kayısıları iyice yıkadıktan sonra yarıp çekirdeklerini çıkartın, yağlanmış ve fırına girebilecek bir kaba yarım kısımları üste gelecek şekilde sıkı sıkı dizin Her kayısı katının üzerine şeker ve limon kabuğu rendesi serpiştirin Şekerli tereyağını hafif bir krem haline getirin Yumurtaları çırparak azar azar yağ - şeker karışımına ekleyin Sonra da, unu karıştırıp kayısıların üzerine düzgün bir biçimde yayın Orta ısıdaki fırında kabarıp kızarana dek pişirin Üstüne pudra şekeri serpiştirip, sıcakken kaymak ile servisini yapın |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|