|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
brokoli, çinlahanası, salatası, tarifi, yapılışı |
![]() |
Brokoli Ve Çinlahanası Salatası Tarifi Yapılışı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Brokoli Ve Çinlahanası Salatası Tarifi Yapılışıbrokolili salata - çinlahanası salatası - soyalı sos nasıl yapılır Malzemeler: 2 brokkoli dalı (çiçekleri ayrılmış ve sapları soyulup, verevine doğranmış) 1 siyah turp (kabuğu soyulmuş) 1 küçük çinlahanası (yapraklan ayrılıp, iri parçalar halinde doğranmış) 1 çorba kaşığı ayçiçek yağı 1/2 tatlı kaşığı susamyağı Soyalı sos: 2 su bardağı tuzsuz tavuk suyu 4 ince taze zencefil dilimi (isteğe bağlı; kabuğu soyulmuş) 1 tatlı kaşığı tane karabiber 1/4 tatlı kaşığı tozşeker 2 çorba kaşığı sirke 1 tatlı kaşığı süzme bal 1 çorba kaşığı soya sosu (ya da tercihen soyu) Tarifi: Sosu hazırlamak için tavuk suyunu küçük bir tencereye koyup, tencereyi orta ateşe oturtarak ısıtın ![]() ![]() Bu arada bir tencereye 2,5 cm yükseklikte su koyup, içine delikli buğulama kabı oturtun ![]() ![]() ![]() ![]() Tavuksuyu tenceresini ateşten alıp, bir kenarda soğumaya bırakın ![]() ![]() Siyah turpu 5 cm uzunluğunda parçalar halinde kesip, sonra her parçayı çok ince dilimleyerek, dilimleri tuzlu su dolu bir kâseye koyun ![]() Buzdolabındaki kâseyi alıp, turp dilimlerini kâğıt havlu arasında kuruttuktan sonra, kâsedeki brokkolilere katın ![]() ![]() Çiçekyağını ve susamyağını küçük bir kâsede karıştırıp, salatanın üstüne gezdirerek, iyice karıştırın ![]() ![]() Not: Bu tarifte istenirse, çinlahanası yerine marul kullanılabilir ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|