|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
araklı, bilgi, çukurçayır, hakkında, köyü, trabzon |
![]() |
Çukurçayır Köyü Hakkında Bilgi Araklı Trabzon |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çukurçayır Köyü Hakkında Bilgi Araklı TrabzonÇukurçayır Araklı - Çukurçayır Araklı Kültürü - Çukurçayır Araklı Coğrafyası - Çukurçayır Araklı Hakkında - Çukurçayır Araklı Tarihi - Çukurçayır Araklı Resimleri Çukurçayır, Trabzon ilinin Araklı ilçesine bağlı bir köydür ![]() TRABZON-ARAKLI ÇUKURÇAYIR (FOŞA) KÖYÜ Köyümüz İlçemiz Araklı’ya Yaklaşık Olarak 40 Km İlimiz Trabzon’a 70 Km Uzaklıkta Olup Araklının Kuzey Batı İstikametinde Bulunmaktadır ![]() ![]() ![]() Son yıllarda büyük oranda azalma olmasına rağmen köyde yaylacılık kültürü halen devam etmektedir ![]() Köye Ait 6 ayrı yaylaya göç edilmektedir ![]() Göç EDİLEN YAYLALARIMIZIN İSİMLERİ * Yeniyayla * Miçyayla * Karut * Ajrut * Mezre * Kağetir * Germa * Sefcur Çukurçayır (Foşa) Köyü Büyük Bir Yerleşim Alanına Sahip Olup 10 Mahalle 3 Cami 3 İlköğretim Okulu Bulunmaktadır Ayrıca Çevre Köylerde Bulunmayan Sağlık Ocağımız Görevli Bir Ebe İle Faal Olarak Hizmet Vermektedir ![]() ![]() ![]() Köyümüzün Başlıca Geçim Kaynağı Köyde Yaşayan İnsanlarımız İçin Tarım Ve Hayvancılıktır ![]() ![]() Köyümüz Eğitim Alanında Geri Kalmış Olmasına Rağmen Son Yıllarda Özellikle Devlet Hizmeti Ve Diğer Kamu Görevlerinde Oldukça Hızlı Bir Gelişme Göstermiş Ve Yetişmiş İnsan Sayısı Artmıştır ![]() ![]() ![]() Tarihi Köyün eski adı FOSA Rumca dan gelmektedir ![]() ![]() Kültür Köyde kültür adına hiç birşey yoktur ![]() Coğrafya Trabzon iline 65 km, Araklı ilçesine 35 km uzaklıktadır ![]() İklim Köyün iklimi, Karadeniz İklimi etkisindedir ![]() ![]() Nüfus Yıllara göre köy nüfus verileri 2007 2000 1023 1997 982 Ekonomi Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır ![]() Muhtarlık Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır ![]() Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları:2009 İSMAİL AKSU 2004 - Mahmut Şahin 1999 - Murat TABAN 1994 - OSMAN TURGAY 1989 - Yusuf TABAN (paşa) 1984 - Miktat ARTAN Altyapı bilgileri Köyde ilköğretim okulu vardır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Köyünüze Ait Resim Ve Bilgileri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|