Hasanpaşa Köftesi |
03-08-2008 | #1 |
Şengül Şirin
|
Hasanpaşa KöftesiEt Yemekleri Hasanpaşa Köftesi Hazırlama süresi: 20 DAKİKA Pişirme süresi: 40 DAKİKA 4 kişilik 689 Kalori MALZEMELER 1/2 kilogram köftelik kıyma 1 adet soğan 4 adet patates 250 gram süt 200 gram kaşar peyniri 1 çorba kaşığı salça 1 çorba kaşığı sıvıyağ 2 dilim ekmek içi 1 tutam maydanoz Biraz su Tuz, karabiber, kimyon HAZIRLANIŞI Patatesleri haşlayın Soğanları soyup, mutfak robotunda kıyın Ekmek dilimlerini ve maydanozu ekleyip; robotu bir daha çalıştırın Bu karışımı kıyma, tuz, karabiber ve kimyonla beraber yoğurun Oluşturduğunuz bu köfte harcından cevizden biraz büyük parçalar alarak; top haline getirin Baş parmağınızla ortasına bastırıp; hafifçe çukurlaştırın Bu köfteleri, sıvıyağla yağlanmış cam tepsiye dizip; önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20 dakika kadar kızartın Bu arada; haşlanmış patatesleri soyun, bölerek robota koyun Üzerine süt, kaşar peynirinin yarısını ve biraz tuz ekleyerek; püre haline getirin Köftelerin üzerine püreyi yayıp, köftelerin çukurlarına dolmasını sağlayın Bir kaşık salçayı, su ile ezerek; hepsinin üstünde gezdirin En üste, kalan kaşar peynirini rendeleyip; serpiştirin Kaşar peyniri pembeleşene kadar fırında kızartın Afiyet Olsun |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|