![]() |
İlâç Kullanmak Farz Mıdır? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İlâç Kullanmak Farz Mıdır?İlâç kullanmak farz mıdır? İlâçlara te'sir kuvvetini veren ![]() ![]() Bir kısım ilâçların te'siri, faidesi tecrübelerle kat'iyet kazan*mıştır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki: Hastalığınızı tedavi ediniz! Çünkü, ![]() ![]() Veba olan yere girmeyiniz! Veba olan bir yerden, başka yerlere gitmeyiniz, oradan kaçmayınız! Musa aleyhisselâm hastalanmıştı ![]() ![]() ![]() (İlâç kullanmazsan şifa ihsan etmem!) Musa aleyhisselâm ilâcı içip şifaya kavuşunca tekrar şöyle bir vahy geldi? (Sen ilâç kullanmamakla, benim âdetimi, hikmetimi değiştirmek mi istiyorsun? İlâçlara faideli te'siri veren kimdir? Elbette ben yaratıyorum ![]() Musa aleyhîsselâm dedi ki: -Ya Rabbi, hastalığı yapan ve hastalığı iyi eden sen olduğuna göre tabibe ne lüzum var? Cenâb-ı Hak buyurdu ki: --Doktorlar, şifa için yarattığım sebebleri bilir ve kullarıma verir ![]() ![]() Görüldüğü gibi; doktora gitmek, ilâç kullanmak dinimizin emridir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -------------------------------------------------------------------------------- Kaynak: Bir Bilene Soralım, Cilt 3, İhlas Yayınları |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|