![]() |
Seninle Evlendiğime Çok Pişmanım |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Seninle Evlendiğime Çok PişmanımAile mukaddes bir müessesedir ![]() ![]() ![]() ![]() İslamın hayat düzeni olan fıkıh kitapları da gözden geçirildiğinde görülecektir ki, nikah ve talak meseleleri, ciltler dolusu bir muhteva içinde enine boyuna işlenmektedir ![]() ![]() Evet, aile yuvasını kurmak ne kadar mühimse, yıpranmasına meydan vermeden yaşatmak da o kadar önemlidir ve büyük bir maharet ve akıllılık isteyen bir iştir ![]() ![]() Fakat şu da bir gerçektir ki, hepimiz nefis taşıdığımız için şöyle veya böyle bir tartışmanın olmadığı aileyi göstermek de mümkün değildir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ancak geçimsizliğin had safhaya vardığı, arabulucuların netice alamadığı zamanlarda boşama ifadelerine müracaat edilebilir ![]() ![]() Boşamayı ifade eden sözleri, olur olmaz zamanlarda kullanmamak lazımdır ![]() ![]() Sözünü ettiğiniz ifadelerin nikaha zarar verip vermeyeceğine gelince; erkek, hanımına “Defol git, seni istemiyorum” gibi sözleri söylerken o anda boşama niyetini taşıyor ve bunda da bir veya iki talak niyet ediyorsa, hanım bain talakla boş olur ![]() ![]() Şöyle ki: Bundan sonra kadın iddet bekler ve bu müddet içinde erkek tekrar hanımına dönmek isterse, yeni baştan nikah yapıyormuş gibi, şahidler ve mehirle birlikte nikah kıyılır; fakat bu esnada kadının da “kabul ettim” diyerek rızasını belirtmesi gerekir ![]() Ancak erkeğin eve birkaç gün gelmemesi ve “Seni sevmiyorum, senden bıktım, yeter artık, bu evliliğe son verelim, seninle evlendiğime pişmanım” gibi sözler sarf etmesi nikahın sıhhatine bir zarar vermese de, dili bu çeşit sözlere alıştırmamak lazımdır ![]() ![]() Kaynak: Mehmed Paksu Çağın Getirdiği Sorular |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|