![]() |
Pratik Şerbetli Tatlılar |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Pratik Şerbetli TatlılarPratik Şerbetli Tatlılar Türk Mutfağı'nda önemli bir yere sahip olan şerbetli tatlıları yapmak için "usta" olmanız gerekmiyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Eydek Tatlısı Tarifi ![]() Malzemeler
Unu bir kaseye eleyin ve ortasını havuz şeklinde açın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İrmik Dolması Tarifi ![]() Malzemeler
Kızartmak için:
Şerbeti için:
Derin bir kabın içinde irmik, yoğurt, sıvıyağ, yumurta ve kabartma tozunu iyice yoğurun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Halka Tatlısı ![]() Malzemeler
Öncelikle şerbeti için tozşeker, su ve limon u bir tencereye alıp, kaynatın ![]() ![]() ![]() ilave edin ve tahta bir kaşıkla 5 dakika karıştırarak pişirin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kaynak: Sofra ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Pratik Şerbetli Tatlılar |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Pratik Şerbetli TatlılarSamsa Tatlısı ![]() Malzemeler
Derin bir kapta toz badem i, şekeri ve yumurta akını karıştırın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Vişneli Ekmek Kadayıfı ![]() Malzemeler
Vişneli Ekmek Kadayıfı Yapılışı Kadayıfı uygun bir tepsiye koyup üzerini geçecek kadar ılık su dökün ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Senbuse ![]() Malzemeler
Öncelikle 2 kahve fincanından biraz fazla tozşekerle badem i, tarçın ı, gülsuyu ile karıştırıp hamur haline getirin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Pratik Şerbetli Tatlılar |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Pratik Şerbetli TatlılarYumurta Tatlısı ![]() Malzemeler
Kızartmak için:
Yumurta Tatlısı Yapılışı Öncelikle şerbet için su ve tozşekeri bir tencereye alın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ballı Dilimler ![]() Malzemeler
Ballı Dilimler Yapılışı Tost ekmeklerini ikiye kesin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yoğurt Tatlısı ![]() Malzemeler
Şerbeti için:
Yoğurt Tatlısı Yapılışı Yumurtaları ve şekeri birlikte çırpın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Pratik Şerbetli Tatlılar |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Pratik Şerbetli TatlılarSünger Lokması ![]() Malzemeler
Şurubu için:
Kızartmak için:
Sünger Lokması Yapılışı Öncelikle şerbeti hazırlamak için, tozşeker ve suyu ocağa oturtup 10 dakika kaynatın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bayat Ekmekli Künefe ![]() Malzemeler
Bayat Ekmekli Künefe Yapılışı Ekmeği ince dilimler halinde kesin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ekmek Tatlısı ![]() Malzemeler
Şerbeti için:
Ekmek Tatlısı Yapılışı Kabuklarını soyup ufaladığınız bayat ekmeği soğuk süt ile ıslatın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Revani ![]() Malzemeler
Revani Yapılışı Şerbeti hazırlamak için, tozşeker suyu kaynatın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|