![]() |
Yandım Hudey Türküsü (Türkmen Gelini) Hikayesi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yandım Hudey Türküsü (Türkmen Gelini) HikayesiYandım Hudey Türküsü (Türkmen Gelini) Hikayesi ![]() ![]() Seferberlik yıllarında askere alınanlar, ya çok uzun yılar sonra döner, yada hiç dönmezlermiş ![]() ![]() ![]() Erzincan'dan bir delikanlı, uzun yıllar sevdiği kızla nihayet evlenir ![]() ![]() ![]() Askere giden delikanlıdan uzun bir zaman haber alınamaz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Delikanlı hanımına, sevineceği yerde neden ağladığını sorar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Türkmen Gelini Türküsü Eyvanına vardım eyvanı çamur Odasına vardım elleri hamur Uykudan uyanmış gözleri mahmur ![]() Ömrümde görmedim böyle gelini Gelinin gelini Türkmen gelini Saramadım aney gel gör halimi ![]() İpek köynek giymiş ayna dizinden Kınalı elleri o mah yüzünden Sevem dedim vazgeçmiyor nazından ![]() Ömrümde görmedim böyle gelini Gelinin gelini Türkmen gelini Saramadım aney gel gör halimi ![]() Eyvanında renk renk güller açıyor Aşk ateşi şu bağrımı yakıyor Kara sevda şu gönlümden gitmiyor ![]() Ömrümde görmedim böyle gelini Gelinin gelini Türkmen gelini Saramadım aney gel gör halimi Alıntıdır ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|