Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Sinsi Eğlence > Resim Sergisi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
amerikalı, fotoğrafçı, hine, lewis, wickes

Lewis Wickes Hine - Amerikalı Fotoğrafçı

Eski 08-03-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Lewis Wickes Hine - Amerikalı Fotoğrafçı

Lewis Wickes Hine

(26 Eylül 1874 - 3 Kasım 1940)

ABD'li fotoğrafçı Sanayi işçileri ve göçmenlerle ilgili fotoğraflarıyla tanınan fotoğraf sanatçısı

1874'te Oshkosh, Wisconsin'da doğdu Babası öldükten sonra 18 yaşında çalışmak ve öğrenimi için para biriktirmek zorunda kaldı Hine, sosyoloji öğrencisi olarak Chicago Üniversitesi, Columbia Üniversitesi ve New York Üniversitesi'nde eğitim gördü Daha sonra New York'ta Ethical Culture School'da öğretmenlik yaptı 1905 göçmenin yaşadıklarını fotoğrafladı yılında New York'ta Ellis Adası'nı ziyaret etti ve binlerce göçmenin yaşadıklarını fotoğrafladı

1908 yılında Hine, Çocuk İşçiler Ulusal Komitesi fotoğrafçısı oldu ve ABD'deki çocuk işlerinin durumunu, çalışma koşullarını incelemekle görevlendirildi Çektiği fotoğraflarla henüz oyun yaşında olan çocuk işçilerinin çalışma ve yaşam koşullarını resmederek, haklarında ayrıntılı bir rapor hazırladı

Amerika'ya gelen göçmenleri vahşi sömürü koşulları bekliyordu Lewis Hine'in, işçilere duyduğu sevgi, onların yaşam koşullarını değiştirme isteği, çocukların çalıştırılmasına duyduğu tepki, salt bir aydın tepkisi değildi Bütün zamanını insanlık dışı biçimde 14-15 saat sefalet ücretiyle çalışmak zorunda bırakılan işçilere adamıştır denilebilir Bu durum Hine'ın içini sınıf kiniyle doldurdu Ve kendini, bu insanların yaşamlarına karşı sorumlu hissetti Objektifini ''aşağıdakilerin'' öykülerini anlatabilmek için sömürü çarklarına çevirdi Amerikan rüyasına sırtını dönen Hine, geleceği, yoksulların ve ezilenlerin tarafında yer alarak gösterdi
Lewis Hine'in, fotoğrafları, zulme ve sömürüye karşı bilinçli olarak kullanılan araç oldu, daha iyi bir yaşam kurmalarına yardım amacıyla birçok dergide, raporda kullanıldı Fotoğrafları adaletsizliğin kanıtlarıydı Çünkü Hine, gerçek dünyanın, gerçek insanlarını çekiyordu

Göçmenler, Amerikan burjuvazisi için ucuz işgücünden başka bir şey değildi ve buna çocuklar da dahildi Uzun ve ağır çalışma koşulları, kötü evlerdeki yaşam çocukların gelecek umutlarını daha yeşermeden tüketiyordu Bu gözlemlerini Çocuk Emeği Bülteninde yazdı:

''yıllardır Maine`nin konserve fabrikalarından Teksas'ın tarlalarına binlerce sanayi topluluklarında, sürüklenip duran çocuk işçileri izledim Onların trajik hikayelerini dinledim ve kazanma şanslarının bulunmadığı bu endüstri oyunundaki mücadelelerini gördüm Keşke edindiğim deneyimleri, tanık olduğum yaşamları size kuşbaşı izletebilseydim ''

I Dünya Savaşı sonlarına doğru Kızlıhaç Örgütü'yle birlikte Avrupa'da çalıştı Özellikle Balkanlar'da çocuklarla ilgili fotoğraflar çekti New York'a döndükten sonra Empire State Binası'nın yapım aşamasını belgeledi Hine fotoğraf çekebilmek için tehlikeli pozisyonlarda, yapının demir ve çelik iskelesinde caddede asılı kalarak en iyi fotoğrafı çekmek için uğraştı

Yaşamının geri kalanında hükümetin projelerinde çalıştı ve 1940 yılında 66 yaşında New York’ta yaşamını yitirdi

Lewis Hine'e ait diğer resimler:

Amerikan Rüyası - Amerika'nın İşçi Çocukları

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları

forumsinsi.com