![]() |
Allahü Tealayi Bilir Misin? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Allahü Tealayi Bilir Misin?Bir gün yolda gidiyordu ![]() ![]() ![]() ![]() -Evlâdım, ü teâlâyı bilir misin? buyurdu ![]() Çocuk: -Kul nasıl sâhibini bilmez?" dedi ![]() -Allahü teâlâ'yı ne ile biliyorsun? -Bu koyunlarımla ![]() -Bu koyunlarla, O'nu nasıl bilirsin? -Bu birkaç koyun çobansız işe yaramaz ![]() ![]() ![]() ![]() -Allahü teâlâyı nasıl bilirsin? -Hiç bir şeye benzetmeden bilirim ![]() -Böyle olduğunu nasıl bildin? -Yine bu koyunlardan ![]() -Nasıl? -Ben çobanım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -İyi söyledin ![]() ![]() Çocuk: -Ben bu sahrâlarda, nasıl ilim tahsîl edebilirim, dedi ![]() -Peki başka ne öğrenmişsin? -Üç ilim öğrendim ![]() ![]() -Bunlar nelerdir, ben bunları bilmiyorum ![]() -Gönül ilmi şudur ki, bana kalb verdi ve kendi mârifet ve muhabbeti yeri eyledi ki, bu kalb ile O'nu bileyim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Abdullah bin Mübârek, bunun üzerine: -Ey çocuğum! Evvelki ve sonraki ilimler, senin bana bu öğrettiklerindir! dedikten sonra: Ey oğul, bana nasîhat ver, buyurdu ![]() -Ey efendi! Âlim olduğun yüzünden belli oluyor ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Allahü Tealayi Bilir Misin? |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Allahü Tealayi Bilir Misin?Ey efendi! Âlim olduğun yüzünden belli oluyor ![]() ![]() ![]() EsSelamuAleyküm Kardeşim ![]() ![]() Allah(CC) razı olsun Kardeşim ![]() ![]() ![]() ![]() Emeğinize sağlık ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() çok zor değil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Aşağıya alıntıladığım yazı da çok hoş ve konunuzla ilgili olduğu için ayrıca bir sayfa açmadan buradan ![]() ![]() ![]() ![]() İzninizi alamadım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Selam ![]() ![]() ![]() ![]() Matematik ile Allah’ı İspat etti, FAKAT! 17/04/2008 A ![]() ![]() ![]() ![]() Haber şöyleydi: Polonyalı bilim adamı Prof ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Prof ![]() ![]() -“Kâinatın bir başlangıcı olduğuna göre, bir yaratıcısı olmalıdır ve bu yaratma eylemi uzay ve zaman dışında gerçekleşmiştir ![]() ![]() ![]() ![]() Pek tabiidir ki, bir takım matematiksel hesaplar yaparak, Allah’ı c ![]() ![]() ![]() Bu haber bana, unutamadığım bir hatıramı çağrıştırdı, şöyle ki: Uluslar arası bir seyahat sırasında, uçak yolculuğumuz bir hayli uzun olduğundan sıkılmıştım ![]() ![]() ![]() Epey eğlenceli zaman geçirdikten sonra, ben yol arkadaşıma şu soruyu sordum: —Ceviz bahçesi olan bir çiftçi, hasat mevsiminde cevizleri toplamaya başlıyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Şimdi sorumu soruyorum! · Bu adamın topladığı cevizler, 29’uncu günde kaç tane idi? ![]() ![]() ![]() Matematik uzmanı olan arkadaşım, bildiği çeşitli formüllerle ve sağlamalarıyla, inanın ki 50 dakika hesap yaptı ![]() ![]() ![]() -“Tam 21 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() · Evet, netice çok doğru idi ![]() ![]() Bir gözünü küçülterek, bir dakika kadar mantıklı düşünseydi, aynı doğru neticeyi bulabilirdi ![]() Ben de kendisine şöyle dedim: -“Bu kadar hesap yapmak yerine, mantık yürüterek tüm cevizleri ikiye bölseydiniz, aynı sağlıklı neticeyi bulamaz mıydınız? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu cevap üzerine matematikçi arkadaşım adeta çileden çıktı ![]() Fakat yolculuğumuzun nasıl geçtiğini anlayamamıştık bile! ![]() ![]() ![]() ******* · Bütün bunları hikâye olsun diye anlatmadım ![]() ![]() Bu hatırayı anlatmamın, elbette çok önemli birçok sebebi var ![]() Şöyle ki: 1 ![]() ![]() ![]() ![]() Tüm yaratıklar, bitkiler, hayvanlar, onlardaki düzen, intizam, süsleme, bir hedef, hikmet ve bir gaye için iş görmeleri, zaten Allah’ın varlığını ispat ediyor ve haykırıyor… · Bizlerin, sadece biraz akıllı ve mantıklı düşünmemiz yeterlidir ![]() Öyle ya; darmadağınık bıraktığınız odanızı, döndüğünüzde derli toplu olduğunu ve her eşyanın gerektiği yerlere konulduğunu görseniz, “bu eşyalar kendi kendine ve tesadüfen, zaten alışık oldukları yerleri bulmuşlar” diye düşünür müsünüz? ![]() ![]() ![]() Yoksa; “bu odaya mutlak akıl sahibi, şuur sahibi ve her şeyin yerini bilen birisi girmiş ve o düzenlemiştir,” diye mi düşünürsünüz? ![]() ![]() ![]() · İşte; tek bir oda değil, tüm şu kâinatın ve atomlardan hücrelere, dokulara, bitki ve hayvanlara kadar her şeyin, yerli yerinde, düzenli ve mutlaka birçok hesaba dayanan işleyişleri, nasıl tesadüfen olabilir? Nasıl kendi kendine olabilir? ![]() ![]() ![]() Elbette ve mutlaka bir yaratıcı, yani bir Allah c ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 2 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Öyle ya; her atom kendi yapısı ve işleyişi ile Allah’ı ispat ediyor ve adeta haykırıyor ![]() Her eşya, bitki ve hayvan Allah’ı ispat ediyor ve adeta haykırıyor ![]() Mesela tavuk, her gün yaptığı mucizevârî yumurta ile yumurtanın ambalaj şekliyle, rızık ve gıda yönüyle, istediğinizde de civciv olması yönüyle, mutlak bir yaratıcıyı yani Allah’ı ispat etmiyor mu? ![]() ![]() ![]() ·Madem böyle, bu profesöre 1,6 milyon dolar mükâfat niçin verilmiş? O mantığa göre bir tavuk bile, bu mükâfata daha layık değil mi? ![]() ![]() ![]() ******* Elbette Allah c ![]() ![]() ![]() ·Önemli olan o yüce yaratıcının varlığını bilmek değil, öncelikle O’nu c ![]() ![]() ![]() · En önemlisi de, biz insanları niçin yarattığını ve bizlerden neler istediğini araştırmak, öğrenmek, bilmek ve gereğini yerine getirmektir… İşte bunu bilenler ve uygulayanlar 1,6 milyon dolar değil, kat kat fazlasını hak ediyorlar ki; yüce Allah c ![]() ![]() · Bu işin bir de çok acı tarafı var ki; o da bu kadar nimetlere, menfaatlere, ispatlara rağmen ve üstelik de kendisine “akıl” gibi bir nimet verilmesine rağmen, O yüce Allah’ı hâlâ bilemeyenlere, tanıyamayanlara ve emir ve yasaklarını görmezden gelenlere de ebedi Cehennem azabı vaadi olmasıdır… (Allah c ![]() ![]() KAYNAK: MORAL HABER |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|