Sakin Sandiği Boş Birakma |
08-03-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Sakin Sandiği Boş Birakmaİmam-ı Gazali hazretlerinden: İyi bil ki,bir gün;gece ve gündüzü ile 24 saattirKıyamet gününde insanoğlunun önüne her gün için yirmi dört tane kapalı kutu getirilir Kutunun birini açıp o saate yaptığı amellerin mükafatı olarak, içinin nur ile dolu olduğunu görünce, Allah'ın lütfunu düşünerek kul öyle sevinir ki, bu sevinci cehennem halkı arasında paylaşılsa, cehennemin acısını duymaz olurlardı İkinci kutuyu açtığında, bundan karanlık ve pis kokular çıkar ki, bu da isyan ile geçirdiğisaattirBuna da öyle üzülür ki, eğer bu üzüntü cennet halkına dağıtılsaydı, kederlerinen cennetin zevkini kaybederlerdi Üçüncü bir kutu daha açılır ki içi tamamen boşturBu d uyku veya mübah şeylerle geçirdiği saattirFakat küçük bir hayrın ecrine dahi şiddetle ihtiyaç duyulan o günde, imkanı olduğu halde büyük bir kazancı kaybeden tüccarın zararı gibi ve hatta çok daha fazla yanar ve o saati boşa geçirmesinin acısıyla kıvranır Bu kadar zarar ve aldanma sana kafidir O halde "Ey nefsim!fırsat eldeyken sandığını iyi doldur, sakın boş bırakma Tembelliğe düşme sonra yüksek derecelerden düşersin" bu yazıyı bir yerde okudum çok etkilendim sizinlede paylaşmak istedim ahtalarım için özür dilerim rabbim yar ve yardımcımız olsun hayırlı akşamlar selam ve dua ile |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|