![]() |
Anlamak İstemeyenlere İzahatlar! |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Anlamak İstemeyenlere İzahatlar!![]() “Belki şimdi anlarlar!” Hatırlarsınız geçenlerde “Fatmagül’ün suçu ne? ” adlı dizi üzerinden, toplumdaki çarpıklıklara, kokuşmuşluklara kısaca vahim hallerimize “Fatmagül’ün suçu çoook!” başlıklı yazımla değinmeye çalışmıştım ![]() Bu yazım bir hafta boyunca en çok okunan yazılar arasındaydı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Siyah perdeleri çektiyseniz gün ışığının size bir faydası olmayacaktır ![]() Takdir edenlere olduğu kadar, eleştirenlere de saygım sonsuz ![]() ![]() Fakat sayfamda seviyesiz yorum ve eleştirilere asla yer veremem! Beni anlayamayan ve yanlış anlamak isteyen bazıları bu yazımdan,”erkeklerin açık giyinen kadınlara tacize hakkı var” demek istediğimi çıkarmış ![]() Fesubhanallah! Ben dili, dini, yaşantısı ve giyimi ne olursa olsun hiç bir kadına tecavüz gibi alçakça bir muameleyi layık görmem, göremem ![]() ![]() ![]() Sonra “sadece başı açık olan, açık saçık giyinen kadın mı tacize uğruyor?” dendi ![]() Elbette ki hayır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ve sadece başı açık veya şuh kadınlar tacize uğramaz, bu herkesin başına gelebilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ben özellikle Müslüman kimliği taşıyan kadınların, genç kızların bize yabancı olan yayınlardan, dizi ve filmlerden de etkilenerek gayri ahlaki bir giyim ve yaşam tarzını benimsemelerini ve bu halin doğurabileceği marazlardan bahsettim ![]() ![]() Allah bizi bizden daha iyi bilir ![]() ![]() Siz kabul etmek istemeseniz de Allah, erkeğin fıtratına şehevi duyguları kadınınkine nazaran daha baskın yerleştirmiştir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İş olsun diye bir örtünmeyi de Allah kabul etmiyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ve öyle başı örtüsüzlerde var ki, sadece başları açık ![]() ![]() ![]() ![]() Demem o ki; Beyinleri iğdiş eden, foslaştıran, düşünce yetimizi yavaşlatan, azaltan bu kirli senaryoların izleyicisi olmak, gözün gördüğü hayâsızlıkları beyne kabul ettirmek, elbette ki akıllı insanların işi olamaz ![]() Öyleyse, isteyen izlesin, hayatına bunlarla yön versin, onlardan idoller edinsin, hayat derslerini (!) bu dizilerden alsın ![]() ![]() ![]() ![]() Fakat şunu unutmayın ki, birileri size “cambaza bak derken”,diğer taraftan bütün değerlerinizi çalmayı hedefliyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu hazin duruma duyduğum derin üzüntünün tarifi imkânsız ![]() İşte bu yüzden; ”Kimsenin eleştirisi, hakareti, küfürleri, beni hakkı söylemekten asla alıkoyamaz! Ben kimse için değil Rabbimin rızası için konuşur, Rabbimin rızası için susarım! ” Hakkı, hak bilir hak için haykırırım ![]() ![]() CAHİDE SULTAN |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Anlamak İstemeyenlere İzahatlar!![]() Toplumca hiç olmadığımız kadar meşgulüz ![]() Bu meşguliyetlik boyumuzu aşan işlerden değil,edep sınırlarını zorlayan dizilerden dolayı ![]() Ailecek haya perdeleri yırtıldı ![]() Yaprak dökümü’ydü,aşkı memnu’ydu derken bu dizi iğrençlikleri öyle bir hâl almış ki,”Fatmagülün suçu ne” adlı diziye gelip dayanmış ![]() Bizim evde bu tür diziler seyredilmediği için haberimizde olmaz çok şükür ![]() ![]() Sadece fikir edinmek için kısa bir bölümünü seyrettiğim diziye,10 dakikadan fazla tahammül edemedim ![]() ![]() ![]() Masum süsü verilmeye çalışılmış,alımlı ve cüretkâr(!) bir kız ![]() ![]() ![]() ![]() Ben bu ahlaksızlığı bize dayatanlardan çok,bunları seyrederek,sorgulamadan tüm bu edepsiz hal ve tavırları hayatına adapte eden insanlarımıza takmış durumdayım ![]() Önceleri altı üstü senaryo diye baktığınız dizi ve filmler,bir de bakıyorsunuz ki sizde hayat bulmuş ![]() ![]() Sonra toplumda bir dolu Fatmagül çıkıyor ![]() ![]() ![]() ![]() Bunlar sanki hep “bir erkeği nasıl cezbedebilirim” diye düşünür,kalemle çizilmiş gibi bütün hatlarını ortaya çıkaran giysiler giyerler,kırıtarak yürüyüp kırıtarak konuşurlar,erkekler kendilerine laf attı mı acayip mutlu olur havaya girerler ![]() Aileleri “Benim kızım hayatını yaşıyor ![]() ![]() Fakat bu kızlar nasıl ki fiili tacize uğrar,işte o zaman adı “Fatmagül’ün suçu ne?” olur ![]() Elbetteki bu saydıklarımın tersini yapanlarda kötü bir muameleye maruz kalabilirler ![]() ![]() Sokakta dikkat ettiyseniz,dekolteli,vücut hatları belli kadınlara iştahla bakan,bıyık buran erkekler,ciddi,edepli giyinen bir kadına daha saygılı davranırlar ![]() ![]() Hırsızın önüne mücevher koyup “çalma” demek ne kadar saçmaysa, şuh ve albenili giyim ve davranışlar karşısında “bakma” demekte o kadar saçmadır ![]() “Mü’min erkeklere söyle, gözlerini haramdan sakınsınlar, ırzlarını korusunlar ![]() ![]() ![]() ![]() Selam olsun tüm ahlaksızlıklara rağmen gözünü yere indirebilen,ırzlarını koruyan adam gibi adamlara… Şunu da üzülerek belirtmek isterim ki her başını örten edepli olamıyor ve her başını açan da edepsiz olmuyor ![]() ![]() Olması gereken elbette Rabbimizin emrettiği gibi bir tarzı benimseyip öylece yaşayabilmek ![]() “Mü’min kadınlara da söyle, gözlerini haramdan sakınsınlar, ırzlarını korusunlar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Selam olsun zor bir zamanda zoru başarıp,örtüsüne sımsıkı sarılan,gözlerini haramdan koruyan,her türlü sözlü tacize,alçakça ithamlara rağmen,”Allah bana yeter,O ne güzel vekildir” diyebilen,eli öpülesi kadınlara… Cahide Sultan |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Anlamak İstemeyenlere İzahatlar!Esselamu aleykum ve rahmetullah ablacigim ![]() Mümin erkeklere de söyle… (Nur suresi 30 ![]() ![]() Evet, anlayan anladi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Allah binlerce kez razi olsun ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|