|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
anlatan, arasındaki, efendimizsav, olayı, peygamber, suraka, şiir |
![]() |
Peygamber Efendimiz(S.A.V) Ve Suraka Arasındaki Olayı Anlatan Bir Şiir |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Peygamber Efendimiz(S.A.V) Ve Suraka Arasındaki Olayı Anlatan Bir ŞiirHazreti "Peygamber"le, hazreti "Ebû Bekr"i, Aslâ bulamayınca o Kureyş kâfirleri, Çâresizlik içinde bir yerde toplandılar, Görüşüp, bu husûsta yeni karâr aldılar ![]() Dediler ki: (Onları kim nerede görürse, Ve hemen yakalayıp, âcilen öldürürse, Yâhut esîr alırsa diri yakalıyarak, Yüz deve alacaktır, o mükâfât olarak ![]() "Sürâka bin Mâlik" de duydu bu "Yüz deve"yi, Dedi ki: "Yüz deveye mâlik olmak ne iyi ![]() O böyle düşünürken, biri itip kolundan, Dedi ki: (İki kişi, gider sâhil yolundan ![]() Hâlen falan tepeye belki erişmişlerdir, Zannederim gidenler, aranan kişilerdir ![]() "Sürâka", çok sevindi bunu öğrendiğine, Lâkin sevindiğini belli etmedi yine ![]() Dedi ki: (O gidenler, filân filândır bence, Zîra onlar, buradan geçmişlerdi az önce ![]() Sebebi şu idi ki, böyle söylemesinin, Va'd edilen "Yüz deve", olsun hep kendisinin ![]() Bindi hemen atına, bir anda uzaklaştı, Az sonra, "Resûl" ile "Ebû Bekr"e yaklaştı ![]() Hücûm edecekti ki arkadan o Server'e, Atı tökezlenerek, âniden düştü yere ![]() "Yüz deve"nin hırsıyla, tekrâr bindi atına, Bundan ibret almayı getirmedi aklına ![]() Yaklaştı tekrâr yine, "Sıddîk"la "Peygamber"e, Bu hâl, çok korku verdi, hazreti Ebû Bekr'e ![]() Allahın Sevgilisi, sordu: (Yâ Ebâ Bekir, Görürüm üzülürsün, acabâ sebep nedir?) Dedi: (Yâ Resûlallah, düşman geldi arkadan, Korkarım hazretine bir zarar gelir ondan ![]() Buyurdu ki: (Düşmandan korkma yâ Ebâ Bekir, Zîra dost, her sâniye bizimle berâberdir ![]() Sonra duâ buyurdu: (Yâ İlâhel âlemîn, Sürâka'nın şerrinden, sen bizi eyle emîn ![]() O anda "Sürâka" da yaklaşmıştı ki, birden, Atının ayakları, kuma battı âniden ![]() O zaman vâkıf oldu işin hakîkatine, Yalvardı can havliyle Allahın Habîbine ![]() Dedi: (Şimdi inandım, sen elbet Peygambersin, Beni bu kum içinden, sen kurtarabilirsin ![]() O zaman Resûlullah eyledi şu duâyı: (Yâ Rab, doğru diyorsa, halâs et Sürâka'yı ![]() Bir anda kurtularak, çıktı kumun içinden, Ve yanında ne varsa, Resûl'e verdi hemen ![]() Lâkin kabûl etmeyip, buyurdular ki ona: (İhtiyâcım yok benim, senin bu mallarına ![]() İstediğim şudur ki, gizliyesin yerimi, Kimseye demiyesin, bu yoldan gittiğimi ![]() Sürâka "Peki" deyip, döndü hemen geriye, Aynı yoldan giderken, rastladı çok kimseye ![]() Dedi ki: (Buralarda, onları çok aradım, Nâm ve nişânlarının, izine rastlamadım ![]() Onlar dahî: (Sürâka doğru söylüyor) diye, Atlarını çevirip, dönerlerdi geriye ![]() -- |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|