Umarım Bu Tatlılardan Daha Önce Tatmadınız |
08-03-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Umarım Bu Tatlılardan Daha Önce TatmadınızVişneli ştrudel [CENTER][/CENTER Bol vanilyalı ve hindistancevizli bu ştrudel; aile fertlerini veya misafirlerini şaşırtmak isteyenler için ideal bir çözüm Nasıl Hazırlanır: 1 Ştrudel hamurunu tarife göre hazırlayın Vişneleri yıkayıp suyunu süzün Balı vanilyayla ısıtın Henüz ılıkken vişnelerle karıştırın Yumurta sarılarını aklarından ayırın 2 yumurta sarısını 25 gr pudraşekeri, vişne suyu, labne peyniri ve vanilya aromalı pudingle karıştırın Yumurta aklarını geri kalan pudraşekeri ile köpük haline gelinceye kadar çırpın ve di er karışıma ilave edin 2 Fırını 200 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın Fırın tepsisine ya lı ka ıt yayın Ştrudel hamurunu ikiye bölün Bir kısmını unlanmış bir bezin üzerinde açın ve incecik olması için dikkatlice gerin Hamura 1 çorba kaşı ı margarin sürün Önce kremanın, sonra vişnelerin yarısını hamurun üzerine yayın Vişnelere hindistancevizi serpin 3 Hamuru sarın Katlı kenarı altta kalacak şekilde tepsiye yerleştirin İşlemi artan hamur, malzeme ve hindistanceviziyle tekrarlayın Geriye kalan margarini üzerine sürün 4 Ştrudeli 200 derece ısıtılmış fırında 35 - 40 dakika kadar pişirin Artan yumurta sarısını sütle karıştırın Karışımı ştrudelin pişme süresinin yarısından sonra hamurun üzerine sürün [/SIZE][/FONT][/B] Erikli ştrudel Mis gibi tarçın kokulu, bol cevizli ştrudel ve ona eşlik eden beyaz çikolata sosu Ştrudeli yeni deneyenler ondan vazgeçemeyecek Nasıl Hazırlanır: 1 Ştrudel hamurunu tarife göre hazırlayın Erikleri yıkayın Çekirdeklerini çıkartıp altıya bölün Kayısıların suyunu süzüp 15 cm'lik parçalar halinde kesin Meyveleri şeker, vanilya, tarçın, erik suyu ile karıştırın 2 Fırını 200 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın Fırın tepsisine ya lı ka ıt yayın Ştrudel hamurunu ikiye bölün Bir kısmını unlanmış bir bezin üzerinde açın ve incecik olması için dikkatlice gerin 3 Hamura 1 çorba kaşı ı margarin sürün Cevizleri galeta unuyla karıştırıp 2 çorba kaşı ı hamurun üstüne serpin Meyvelerin yarısını üzerine yayın ve hamuru sarın Katlı kenarı altta kalacak şekilde tepsiye yerleştirin Tüm işlemi artan hamur ve malzemeyle tekrarlayın 4 Her iki ştrudele bir miktar margarin sürün Fırında 200 derecede 35 - 40 dakika kadar pişirin Ara ara tekrar margarin sürün 5 Bu arada çikolatayı parça parça do rayın Sütü, krema ve pudraşekeriyle ısıtın Çikolata parçalarını bu karışıma ilave edip eriyinceye kadar karıştırın Sos biraz so uduktan sonra ştrudel ile birlikte servis yapın kremalı beze Nasıl Hazırlanır: 1 Üzümleri iyice yıkayıp kuruladıktan sonra ikiye bölün Üzerine 1 çorba kaşı ı pudra şekeri serpin Fırını 225 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın 2 Bir tencerede margarin, tuz ve 100 ml suyu kaynatın Unu içine katıp hamur artık tencerenin dibine yapışmayana kadar sürekli karıştırarak pişirin Hamurun bir süre so umasını bekleyin Ardından yumurta ve kabartma tozunu ekleyin 3 Bir fırın tepsisini ya layın veya içine ya lı ka ıt yayın Hamuru bir sıkma torbasının içine doldurup tepsiye 3 santimetre çapında güller şeklinde sıkın Tepsiyi fırının orta bölmesine yerleştirip 18 dakika pişirin So umasını bekleyin 4 Krem şantiyi kalan pudra şekeri ile birlikte paketin üzerindeki tarife göre hazırlayın Likörü ekleyin Bezeleri enlemesine ortadan ikiye bölüp içine krem şantiyi doldurun Üzümlerle birlikte servis tabaklarına alıp servis yapın Öneri: Bezenin iç malzemesini kendi damak zevkinize göre de iştirebilirsiniz Örne in çocuklarınızın sevdi i bir puding çeşidi ile hazırlamanız mümkün Dikkat: Pudingi 300 ml süt ile hazırlayın Paketin üzernideki tarife göre pişirece iniz puding bezeleri süsleyebilece iniz kadar katı olmaz dondurmalı krep Ne krepten, ne de dondurmadan vazgeçemeyenlere nefis bir kombinasyon Nasıl Hazırlanır: 1) Tereya ı eritip bekletin Hindistancevizini ya sız bir tavada kavurup tavadan alın Ardından un, şeker ve tuzla karıştırın Süt ve yumurtayı karıştırıp dikkatlice unlu karışıma ekleyin Eritti iniz tereya ını ilave edip karışımı 10 dakika kadar dinlendirin 2) Margarini porsiyonlar halinde yapışmaz tavada eritin ve oluşturdu unuz karışımdan 4 krep pişirin Krebi orta ateşte pişirip di er yüzünü çevirin 3) Jöleyi ince bir kat olarak kreplerin üzerine sürün Her bir krebin üzerine birer top dondurma yerleştirin Üzerinde çikolatalı sos gezdirip servis yapın |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|