Şehriyeli Tavuk Çorbası

Eski 02-09-2008   #1
Şengül Şirin
Varsayılan

Şehriyeli Tavuk Çorbası



Şehriyeli Tavuk Çorbası
Hazırlama süresi: 15 DAKİKA
Pişirme süresi: 35 - 40 DAKİKA

4 kişilik 393 Kalori

MALZEMELER

1/2 tavuk

1,5 çorba kaşığı tel şehriye

1 adet domates

2 adet soğan

15 litre su

1/4 çorba kaşığı limon suyu

Tuz, karabiber

HAZIRLANIŞI

Tavuğu, doğradığınız soğanları ve suyu bir tencereye koyup kaynatın Üzerinde oluşan köpüğü, kevgir ile alın ve ağır ateşte pişirmeye devam edin
Pişen tavuğu, soğuk su ile doldurulmuş bir kap içine koyun Yarım saat kadar beklettikten sonra sudan çıkartıp, derisini ve kemiklerini ayırın Sonra etlerini lime lime doğrayın
Tavuk suyunu süzün, içine domates koyup beş dakika kadar kaynatın Şehriyesini, tavuğunu ve tuzunu koyup beş altı dakika daha kaynatın

Afiyet Olsun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.