Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Yazılar & Hikayeler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
geciken, gecikmedi, lütuf, sensin

Lütuf Gecikmedi, Geciken Sensin..!!

Eski 08-02-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

İnsan insandan istekte bulundu Dilek ve şikâyet kutularını açanlar binlerce zarfı açmadan şömineye attılar Binlerce zarfı açtıktan sonra nehre bıraktılar Binlerce zarfı açtıktan sonra dosyalayıp rafa kaldırdılar Binlerce zarfı açtıktan sonra kahkahalar attılar İnsanın insandan istekte bulunması gülünçtü çünkü

O kadar çok güldüler ki sonunda gözlerinden yaşlar geldi Ağlayan gözlere bakanlar zarfı açanların merhametlerine hükmettiler Bu yüzden daha çok zarf bıraktılar dilek ve şikâyet kutularına Daha çok beklediler Ellerini daha çok götürdüler kulaklarına Demir bir halkaya dokunduklarında sevinçten havalara uçtular İsteklerinin kabul edildiğini gösteriyordu bu

İnsan insandan istekte bulundu Gözlerini rehin bırakarak bildirdi talebini Neyse ki iyi niyetliydi teslim alanlar Kaybolmasın diye tasma taktılar emanet gözlere Bir dediğini iki etmediler Neyi görmek istiyorlarsa oraya götürdüler Masa mı istediniz, hoop işte bir masa çıkarttılar şapkadan Apartman dairesi mi buyurdunuz, hoop deniz manzaralısından Araba mı aklınızdan geçiyor, hoop sıfır kilometre limuzin Yeter ki isteyin Alaaddin'in lambasından daha derin şapkamız Daha çarpıcı cinimiz "Buyur sahip!" yerine, "Sahip ol, buyur!" diyor Tasmanın ipi uzun Hangi kaldırım çağırıyorsa gidiyor Her şey yarı yarıya Vitrinlerde naylon saçlı mankenler Elleri çantanızda

- Bir sözlüğe ihtiyacım var
- Kaç kelimelik olsun?
- Tek
- Tek kelimelik bir sözlük mü dediniz!
- Evet içinde yalnız "dua" kelimesi olsun!

Dua: Yakarış Dua: Çağırmak Dua: Yalvarmak Dua: Seslenmek Dua: İstemek Dua: Susmak Dua: İhtiyacın anahtarı Dua: Söz Dua: Fiil Dua: Hal Dua: Hüzün dalgaları Dua: Günahkarın merdiveni Dua: Haberleşme Dua: Özlem dili Dua: Günahların gözyaşları Dua: İnsanla Allah arasındaki köprü Dua: Kalkan Dua: Ok Dua: Bulut Dua: Acz Dua: Kudret Dua: İp Dua: Kuyu Dua: Teslimiyet Dua: Zikir Dua: Tövbe Dua: Namaz Dua: Yardım talep etmek Dua: Küçükten büyüğe yöneliş Dua: İtiraf Dua: Şükür Dua: Sınırlı olandan sınırsız olana sıçrama Dua: Tanıma Dua: Af Dua: Merhamet Dua: Tevhid Dua: Tesbih Dua: Sevgi Dua: Hâyâ dili Dua: Hayat

"Bana dua edin, duanızı kabul edeyim," (Mü'min, 60) buyurdu Allah Çağrıya kulak verdi insan, dua etti Allah'a Ayakta, otururken, yürürken, yatarken kımıldadı dudakları Dua ettikçe gücünün farkına vardı, dua ettikçe acizliğinin Ve gerçek sahibine verdi kudreti sonunda, böylece özgürleşti Dudaklarının kımıldamasıyla yetinmedi hem Bir ağaç dikti, elleri kımıldadı Bir hastayı ziyaret etti, ayakları Bir kitap okudu, düşünceleri kımıldadı Bir mektup yazdı, rüyaları Tohum ekerek toprağı kımıldattı, sulayarak çiçeği Bineğini bağladı bir gün kaybolmasın diye, harekete geçirdi aklını Sonra öyle bir sustu ki, dua ettiğini anlamadı kimse, o derin sessizlikte kalbini kımıldattı Ticaret yapar gibi istemedi Rabbinden Hatta hiç istemedi Haliyle çaldı o yüce kapıyı Kapı açılmadı sanarak korktu bazen "Kapı kapanmadı ki hiç!" diye uyarıldı Her şey takdir edilmişti ezelden İstemek için dilin açılması lazımdı Lutfetmek isterse lutfederdi anahtarı O zaman açılırdı göğüs O zaman çözülürdü dilin düğümü O zaman kolaylaşırdı iş Kabul edilmeyen dua yoktu Ya dünyada verilirdi istediği veya âhirete saklanırdı Ya da istediği iyilik yerine başına gelecek bir kötülük bertaraf edilirdi Yeter ki ürpermeyen bir kalp olmasın kalbi Yeter ki farkına varsın hikmetin: "İlâhî ihsan gecikti deme! Geciken sensin nefsini yöneltmekte Allah'a!"

- Bana dua et!
- Dualar müşterek!
- Bana dua etmeni istemiştim
- Dualar müşterek, dedim ya!
- Müşterek dedikten sonra kaç kişiye dua ettin ardından
-
- Bana dua et!

Gazze'li çocuk dua istedikten sonra Gazze'li bir âlimden, İmam Şâfîî'den şu dizeleri okudu:
"Duayı hor görür, onu küçümser misin/
Dua nelere kadir nereden bileceksin/
Gecenin okları hedefi şaşmaz ama/
Zamanı vardır
Ulaşır yerine saati dolduğunda"

"Demek oka benzetiyor İmam Şafîî duayı!" diyecek oldum Çocuk "Hem ne oklara!" diyerek, yeni mısralarını okudu İmam'ın:

"Savaşmaktan yıldığın nice zalimler vardır/
Kader öyle bir düşürür ki onları ağına/
İslâm denince ibadet/
Ve zırhlarla korunmak mümkün olmayan/
Dualar gelir aklıma/
Bil ki zalim kurtulsa da elinden/
Dua oku vardır arkasında/
Kas Şehri'nin oku gibi keskin/
Peşinden gelen/
Ki o okun püskülleri kirpikleridir uykusuz gözlerin/
Ve o kirpikler ki gözyaşlarını taşır"

A ALİ URAL

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 08-02-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

Ne güzel bir makale paylaştın bizlerle sağolasın kardeşim

DUA etmenin lezzetine varan zaten hiç terkedemez artık

Dua Mevla ile konuşmaktır,sohbettir, ihtiyaçlıları bilir fakat birde bizden duymak,birde bizim iletmemiz aracı olmamız istenir Nedenmi ? Bencillikten arınmak için,hasetlikten kurtulmak için, birbirimize muhabbetimizin artması için,faydalı mü'min olabilmek için,isteyimizin olması sadece bir olan ,tek olan Mevlamızın elinde olduğunu bilmek içindaha da var

birkaç sözden ibaret bir cümlenin manevi boyutu ne geniş değilmi?

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 08-02-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi

leyla_mecnun Kullanıcısından Alıntı

birkaç sözden ibaret bir cümlenin manevi boyutu ne geniş değilmi?

evet ablacım çok şükür ki öyle

benim de çok hoşuma gitti makale
özellikle de içinde geçen bu dizeler:

"Duayı hor görür, onu küçümser misin/
Dua nelere kadir nereden bileceksin/
Gecenin okları hedefi şaşmaz ama/
Zamanı vardır
Ulaşır yerine saati dolduğunda"

her daim dua ile

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları

forumsinsi.com