Pırasa Dolması Tarifi |
08-01-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Pırasa Dolması Tarifipırasa dolması Kullanılacak Malzeme 1 demet kalın pırasa 300 gr kıyma 1 kuru soğan 1-2 adet domates Tuz, karabiber 1 su bardağı pirinç 1 kaşık biber salçası Nane, maydonoz 2-3 kaşık sıvı yağ Yapılışı Pırasaları 4 er parmak boyunda kesip, kaynar suda hafif haşlayınSuyunu süzüp, katlarını ayırın Diğer yanda rendelenmiş soğanı, kıymayı, rendelenmiş domatesi, pirinci, salçayı, tuz, biber, maydonoz ve naneyi karıştırın Kıymalı karışımı pırasaların içlerine iki uçtanda 1 cm kadar boşluk kalacak şekilde doldurun ve küçük bir tencereye dik olarak sıralayın Üzerine sıvı yağı gezdirip, biraz daha tuz ve üzerine çıkmayacak kadar su ilavesi ile ocağa koyunKaynadıktan sonra en az 20 dk kısık ateşte pişirin[/b] ______________________________ ___ |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|