Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
aya, dersiniz, hatim, indirmeye, kardeslerim, mumine

Mumine Kardeslerim Her Aya Bir Hatim İndirmeye Ne Dersiniz ???

Eski 07-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Mumine kardeslerim her aya bir hatim indirmeye ne dersiniz ???
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِِ

Kur’an-ı öğrenin ve okuyun! Çünkü Kur’an-ı öğrenip okuyan ve onun hükümleriyle amel edip yaşayanın misali, içi misk dolu bir keseye benzer; kokusu her yana yayılır Kur’an-ı okuyup onu sadece içinde tutan, ağzı düğümlü misk torbasına benzer Tirmizi, Nesai, İbn-i Mace(Hazinetül Esrar Sh60)

Sizin en hayırlılarınız, Kur’an-ı okuyan ve okutandır İbn-i Mace, Camiu’s-Sağir(Hazinetül Esrar Sh67)

Kur’an-ı yüklenenler Allah’ın dostlarıdır Onlara düşmanlık eden, Allah’a düşmanlık etmiştir Onları dost edinen, Allah’ı dost edinmiştir Buhari, Firdevs, İbn-i Abbas(RA) (Hazinetül Esrar Sh83)

esselamualeykum ve rahmetullah ve bereketuh

Degerli Mumine Bacilarim Gunde 20 sayfa Kuran-i Kerim okumaya ne dersiniz??
Bildiginiz uzere Kuran-i kerim ile mesgul olmak cok hayirli bir ameldirNe yazikki ev temizligi, yemek, alisveris,cocuk bakimi derken cogumuz vakit ayiramiyoruztabiki seytanin bizlere verdigi uzaklastirma vesveseleride cabasi

Ben dusundumki birlikten kuvvet dogar diyerek böyle bir aktiviteye Allahin izniyle vesile olayim böylece birbirimizi Kuran-Kerim icin desteklemis oluruz

Simdi belki diceksinizki gunde 20 sayfa Kuran i okumak cok degilmi hani keske en azindan bir kac sayfa olsaydi hic yoktan iyidir diye dusunceksiniz belkide
Ama inanin cok kolay ve Allahin izniyle coluklu cocuksuz herkes becerebilir
Yeterki azim ve istek olsun
Size simdi 20 sayfa denilince birden cok gelebilirAma aslinda bu sayiya ulasmak cok kolay
Hesaplara Göre Kur ani kerim 604 sayfadir
Yapmamiz gereken her namaz vaktinden sonra birazcik vakit ayirip Kurani kerimden 4 sayfacik okumaktir
Yani Her Sabah,Ögle,Ikindi,Aksam,Yatsi namaz vakitlerinden sonra 4 sayfa okudugumuzda gunde 20 sayfa okumus olacagiz
gunde 20 sayfa yi 30 gun ile carpinca 600 sayfa olur
Ve hergun 20 sayfa okumakla inshaAllah Allahin izniyle Bir ay icinde hatim indirmis olacagiz
Ve kendimizi böylece ramazan ayi geldiginde Hatim indirmeye alistirmis olacagiz
alsinda nekadar basitmis degilmi bacilarim?
Kuran-i kerimin her harfinden 10 sevab ile hatimden alacagimiz sevablari bir birlestirip dusunun
Sizce ihtiyacimiz yokmu?

Bence var hepimizin bu sevab yagmuruna ihtiyaci var
Gelin bacilarim evet deyin katilin benim ile birlikte bu hayirli ameli islemeye
Kur ani kerim okumayi bilmeyen bacilarim uzulmeyin
Sizde latin harfleri veya turkesini okuyarak ayni ameli isleyip ayni sevaba nail olabilirsiniz ek olarakta Hadislerden bilinirki
Kurani okumayi bilmeyen Kurani okuyandan daha cok sevab alir
ve sonucta peygamber efendimiz sav,Ameller niyetlere göredir buyuruyor

Vel Hasil benim ile birlikte katilanlar katildiklarini haber verirlerse hem beni sevindirmis olurlar hemde katilmayan bacilarimizin da katilmasi icin tesvik etmis olurlar
sunuda eklemek istiyorum tecvid bilenler az yada cok farketmez ne ögrendiyse aynen o sekilde okumalarini rica ediyorumdaha dogrusu hatirlatiyorum
Bunun disinda katilanlari bekliyorum

Konuyu bazilarinin gec okuma ihtimalini göz önunde bulundurarak,
Gelecek olan Mubarek Cuma ( 9032012 ) gununde
Allahin izniyle bu hayirli ameli baslatmak istiyorumInshaAllah sonuna kadar azmedip katilanlar bir ay sonra Allahin izniyle hatim indirmis olacaklar
Simdiden Herkesten Allah razi olsun
vesselamualeykum verahmetullah ve bereketuh

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 07-27-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

ALLAH RAZI OLSUN AMİRASenden de böyle başlık beklerdim zaten Kuran-ı kerim okumayı henüz yeni öğrendim 1 aylık uğraş sonucu okuyorum çok şükür Tevcit içinde inşallah gelecek hafta ders başı edeceğiz Kızlar eve geliyorlar ALLAH RAZI OLSUN ONLARDAN (Süleymanıye vakfı)Annem yıllar evvel öğrenmiti ama knd kdn okuyamıyordu Şimdi 1 hafta içinde kızlardan öğrendi oda İstersek neler olmuyor RABBİM siz bana adımk atın ben koşarak gelirim demiyor mu?Hadisi şerif de Ona layık olmaya çabalıyorum Hatim inşallah edeceğiz Ama ramazanı bulur bizimkisi Cuma günleri YASİN okuyorum ara sıra Devamlı olmaya gayret edeceğim Sanki biryerlerde RABBİMİN İzni ile CEBRAİL AS ve diğer melekleride beni okurken dinliyor gibi geliyor Onlar bizlere duacı Dualarını almak istiyorumRABBİMİN hoşnutluğunu
Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 07-27-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi

Allah razi olsun senden de bacimne mutlu sana ve annene arkadaslardan da Allah razi olsunne guzel katilmana sevindimbir aya bitirmeni senden taleb edemem zaten önemli olan katilman ve okuman

sunuda belirteyimki bastan kimse illa bir ayda okuyamam ben demesinBenim burdaki amacim hergun bacilarimin kuran-i kerimi okumasi4 safya 20 sayfa 1 ay hatim olayi bunlar sadece tesvik icin1 aya bitmese bile sonunda yine en azindan hatim etmis olucagizdedigim gibi amac Kurani kerimden hergun biraz okumakAma pes etmeyelim Bismillah diyelimAllahin yardimi mutlak gelir bir bakmissiniz Basarmissiniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları

forumsinsi.com