|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
adam, anlatıyorezan, aya, ayak, basan, ilk, sesi |
![]() |
Aya İlk Ayak Basan Adam Anlatıyor(Ezan Sesi) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Aya İlk Ayak Basan Adam Anlatıyor(Ezan Sesi)20 Temmuz 1969'da Ay'a ilk insan indi ![]() ![]() 'Kartal inmiştir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ASTRNOT ALDRİN: Açık kitap gibi bir şey var burada, tam durgunluklar denizinin üstünde ![]() ASTRONOT ARMSTRONG: 'İki halka gibi, daha doğrusu bir kitap gibi ![]() ASTRONOT COLLİNS: 'Sekstantın odağını değiştirdiğimde bir kitap biçiminde olduğu daha iyi belli oluyor ![]() YER KONTROL: 'Ne diyorsunuz siz, ayda kitap mı var? Tuhaflıklar bantlarda yer almaya devam ediyordu ![]() ![]() ![]() COLLİNS: 'Duyuyor musunuz? Şu sesi kesin yoksa kulaklarım patlayacak ![]() YER KONTROL: Bu ses bizden değil, yabancı kaynaklı ![]() ARMSTRONG: 'Şimdi de bir müzik başladı ![]() YER KONTROL: 'Hiçbir arıza yok ![]() ![]() ALDRİN: Hiçbir zaman anlaşamayacağız galiba ![]() ![]() Ertesi gün Armstrong, Ay'a ayak bastı 'Kartal indi' diyordu ![]() ![]() ![]() YER KONTROL: 'Hey kim konuşuyor?' Bu sırada Armstrong ayda yürüyordu ![]() ![]() YER KONTROL: 'Yine uçan daireler mi? Neydi o şarkının sözleri?' COLLİNS: 'EŞEN MAHATMA RESSAMBALLA' filan dedi ![]() ![]() ARMSTRONG: 'Tamamını dinledim ![]() ![]() ![]() ALDRİN: 'Frekans değiştirdim yine aynı ses ![]() ![]() ![]() ![]() YER KONTROL: 'Çıldırdınız mı siz? Havasız yerde ses yayılır mı?' COLLİNS: 'Ne yani, yine uçan daireler mi?' ARMSTRONG: 'Kitap biçiminde uçan daire olur mu?' YER KONTROL: 'Bilinmeyen bir hastalık, uzay vurgunu mudur nedir? Bu sesler, kitap, melodi, hep hayal olmalı ![]() ARMSTRONG: 'Hayali kamera çeker mi, hayalet bir ses teyp bandına kayıt olur mu?' YER KONTROL: 'Peki havasız ortamda ses yayılır mı?' Sonra Armstrong ve Apollo-II Astronotları salimen dünyaya döndüler ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu sırada astronotlar dünyayı geziyorlardı ![]() ![]() ![]() ![]() Armstrong irkildi 'Hey, bu müzik sesi ne?' Mısırlılar gülmemek için kendilerini biraz tuttular ![]() Ezan ![]() ![]() ![]() Armstrong, 'Ben bunu daha önce de işittim ![]() Elbette işiteceksiniz, dünyada bir milyara yakın Müslüman var ![]() ![]() 'Ben, dünyayı kastetmiyorum, bu sesi Ay'da duydum ![]() Armstrong'un yüzü kireç gibiydi: 'Aman Allah'ım, Seni şurada yanıbaşımda değil, ta Ay'da buldum ![]() Uzun bir süre Armstrong'dan ses seda çıkmadı ![]() ![]() ![]() ![]() ::ALINTI:: |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|