Yumurta İle İlgili Püf Noktaları |
07-16-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Yumurta İle İlgili Püf NoktalarıAkını kulandığımız yumurta sarılarını birkaç gün saklayabilmek için, üstünü örtecek kadar su koyarak buzdolabında saklayın Katı yumurtayı 10 dakikadan fazla haşlamayın ki demir minerali kaybolmasın Haşladığımız yumurtanın kabuklarının kolay soyulabilmesi için, haşlarken suyuna bir miktar tuz atın Yumurtalı bulaşıkları ılık suyla yıkayın Yumurtaların çatlamaması için, pişireceğiniz kabın içine ters çevirilmiş bir fincan tabağı koyarsanız çatlamalarını önlersiniz Ya da haşlarken suyun içerisine 1 – 2 adet kürdan atın Taze yumurtanın akı berrak, sarısı ise yuvarlak olur Bayatlamış ve kokmuş yumurtalar sağlığa zararlıdır Bayatlamış yumurtalar kırıldıkları zaman sulu bir görünümdedir Sarısının rengi açıktır ve beyazımsı olmuştur Yumurtaları kırarken dikkat etmek gerekir Bayatlayan yumurta yenildiği takdirde, bulantı, kusma, karın ağrısı, bitkinlik, ishal, baş dönmesi, ateş gibi belirtiler gösterir Ağır zehirlenmelerde şok hali görülebilir Bu durumda hastayı acil hastaneye götürmek gerekir Yumurtalar alümünyum kapta çırpılırsa siyahlaşır Porselen yada çelik kaplarda hafif ısıtılarak çırpılırsa hem daha kababır, hem kararmaz |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|