Kuzu Etli Sebzeli Börek |
07-16-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kuzu Etli Sebzeli Börek2 su bardağı un 1 çay kaşığı tuz 1 çorba kaşığı yoğurt 1 yumurta 1 su bardağı su İç malzeme: 1 yumurta 1 patates 250 gr kuzu kuşbaşı 1 soğan 1 havuç 2 çorba kaşığı et suyu Tuz ve karabiber Kuzu etli sebzeli börek hazırlanışı Kuzu etli sebzeli börek: Un, tuz, yoğurt, yumurta ve suyu bir kapta karıştırın Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun Üzerine nemli bez örtüp 20 dakika bekletin Patates ve soğanı soyup doğrayın Havucu temizleyip küp küp doğrayın Kuşbaşı etleri bir tavaya alıp hafifçe kavurun Patates, soğan ve havucu ilave edip karıştırın Et suyu, karabiber ve tuz ekleyip karıştırın Fırın tepsisini yağlayın Hamuru dörde bölüp her parçasını 15 cm çapında açın Etli karışımı hamurların ortasına paylaştırıp iki ucunu üstte birleştirin Böreklerin üzerine yumurta sarısı sürüp yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 40-45 dakika pişirin Sıcak veya ılık olarak servis yapın Afiyet olsun Kuzu etli sebzeli börek artık hazır, afiyet olsun |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|