Krepli Pasta

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Krepli Pasta



Krepli Pasta


Malzemeler

3 Yumurta
2,5 su bardağı süt
2 su bardağı un
1/2 su bardağı şeker
100 gr eritilmiş bitter çikolata
1 paket vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
2 paket kremşanti
1 paket labne peynir
çikolata sosu


Hazırlanışı

Yumurta, süt, un, şeker, kabartma tozu, vanilya, çikolta mikser ile çırpılıp krep hamuru hazırlanır Çok az yağlanmış teflon tavaya kepçe ile dökülerek mümkünolduğuncaince bir kıvamda krepler hazırlanır Ben 20 adet krep hazırladım Aralarına sürmek için iki paket krem şanti hazırlanır Mikserde bir paket labne peynir eklenerek iyice çırpılır Soğuyan kreplerin arasına bu krema sürülerek krepler üst üste dizilir En üste hazırlanan çikolatalı sos dökülür Üzerini süslemek için bir çay bardağı toz şekeri teflon tavada eritilir Karamelize olduktan sonra kürdana batırılmış fındık taneleri şekere bulanır ve ters çevrilerek soğuması beklenir Kürdanların birbirine temas etmemesine dikkat edilmelidir Soğuduktan sonra kürdanlar çıkartılır Kelebek içinyağlı kağıda kelebek şekli çizilir Kağıt ters çevrilip şeklin üzerine çay kaşığı yardımıyla şeker akıtılır Donmasını müteakip fındıklarla beraber pastanın üzerine konulur
Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.