Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Astroloji

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
gerçek, gördüklerimiz, rüyâda

Rüyada Gördüklerimiz Gerçek Mi?

Eski 07-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Rüyada Gördüklerimiz Gerçek Mi?

Bilindiği üzere biz insanlar uyuruz Bilinemediği üzere de biz insanlar rüya görürüz Hem bilinen hem de bilinmeyen çapraz bir döngüde uyandığımızda aklımızı kurcalayan nur topu gibi görüntü sahipleri oluruz Bunlara rüya demiş atalarımız, dilimizi konuşamayanlar ise dream demişler bu görüntü yumaklarına Uyku arası tuvalet molalarında unutmamak için uyumamak lazım kararlarının hep boşverildiği, uyandığımızda ise ?-ulan uyumayacaktım işte!? diye unuttuğumuza yandığımız dakikalar da aslında rüyamızın içinde sayılabilir Böylelikle uyku için yatağımıza girdiğimiz dakikaların başlangıcından ?-çok garip bir rüya görmüştüm ama unuttum? dediğimiz noktaya kadar olan zaman dilimine bizler ?rüya görme saati? diyoruz Rüya görme saatlerimiz, altın günlerimizin konusu olabilir ya da çay saatlerinin entrikası olabilir ama yine de kendileri bizim geleceğimizin kapı gibi tapusudur

Yatağa girip koyun sayma ve rüyayı unuttuğumuzu anladığımız zaman dilimi içerisindeki rüya görme saati ikiye ayrılır;

REM uykusu ve nonREM uykusu

REM kelimesi ?Rapid Eye Movements? cümlesinin baş harflerinden oluşmuştur Türkçe anlamı az biraz hızlı göz hareketleri olarak çevrilebilir REM uykusu tamamen bir paradokstur Ve uyuduğumuz süre boyunca döngüsel olarak tekrar eder Ve rüyayı REM uyku moduna girdiğimiz zaman görürüz İkinci nonREM uykusu ise 4 evreden oluşur ve sıra 5 evreye geldiğinde REM modunda perde açılır ve film şeridi akmaya başlar Bu arada göz kapaklarının titrediği saptanmıştır ama birini böyle gördüğünüzde bir şey oluyor diye korkup uyandırmaya kalkmayın aksi halde uyuyan bir insanı uyandırdığınız için dayak yemek riskine sahip olabilirsiniz

Hitabe sanatım biraz geyik olsa da önemli açıklamalara devam etmem engel olunamaz bu arada memeli hayvanlarda sadece REM uykusu olduğunu da belirtmekte fayda var Ve bir zürafa günde 19 saat, fil 31 saat, köpek balığı 53 saat, kedi 125 saat, sıçan 13 saat, aslan 135 saat, yarasa 199 saat uyuyormuş helal olsun hepsine İnsanlar olarak da 8 saat uyuduğumuzu hesaplamışlar Böylelikle de uyku süresinin vücut büyüklüğü ve yaşam süresi ile alakalı olduğunu da düşünebiliriz

Canlıların yaşamlarını sürdürmeleri için en önemli evrelerinden biri olan uyuma süreçlerinde biz memeli hayvanlara bahşedilen en büyük özellik ise REM uykusu seçeneğidir Ve bu mod içerisinde gördüğümüz görüntüler yani rüyalar ise bize gelecekten haberler verebileceğine inanıyor musunuz?

Bu soruyu cevaplamadan önce biraz örneklesek iyi olur, kahve telvelerinin yarattığı figürleri betimleyip gelecek haberleri sunan kişilere inancımız nedir? Yani içilen kahve sonrası kahvenin telvesi bize geleceği gösterebilir mi? Kahveyi içtiğiniz fincan köşesine a noktası dersek ve tam karşısı b noktası olduğunu varsayarsak; b noktasından içtiğimizde kahveyi gelecek haberlerimiz daha mı farklı olacaktı? Bence burda ki amaç aynı rüya da olduğu gibi görülen şekillerin betimlenmesidir ve hiç biri geleceği aydınlatmaz Ama rüyaların geleceği gösterdiğine dair dini bulgularda var diye bir tez öne sürmek hipotezimi yıkmaya yetmez

Dini konulara girmek konuyu daha da fazla uzatacağı için biraz kenarından geçmekte fayda var, gelelim asıl söylemek istediklerime;

Doğduğumuz saniyeden öldüğümüz saniyeye kadar gözlerimizin gördüğü, kulaklarımızın duyduğu herşeyi biz unuturuz ama beynimiz asla unutmaz Ve beynimizde saklı duran tüm bu görüntü arşivi geceleri usta bir montajcı tarafından bize uyurken sıkılmayalım diye film gibi izlettirilir Tıpkı şehirler arası yolculuklarda film gösteren otobüs firmaları gibi Evet rüyamızda gördüğümüz herşey bizim bu hayatta gördüğümüz şeylerdir Görmediğimiz şeyleri rüyada göremeyiz Şimdi diyeceksiniz ki ben hiç uzaylı görmedim ama rüyamda uzaylı görmüştüm O zaman efendim size cevabım hemen geliyor, doğduğunuz gece evde açık olan televizyondaki bir film uzaylı filmi olamaz mı? Daha bir saatlik bebek iken televizyonda gördüğünüz şeyi hatırlayabilir misiniz? Ya da rüyanızda güzel bir aşk filmi oynadı ve rüyada aşık olduğunuz o karşı cinsi hayatınızda daha önce hiç görmediğinizi iddia edebilirsiniz ve doğduğunuz andan itibaren tüm gördüğünüz görüntüleri de unutmadığınızı iddia edebilirsiniz O zaman bu tezimin de çökeceğini düşünebilirsiniz ama cevabım hiç gecikmez, efendim ordaki kaş kapıcınızdan, burun geçen hafta bindiğiniz taksiciden, gözler bir reklam filminden, fizik bir yolda yürürken gördüğünüz canlıdan alınan görüntülerden oluşmuştur Söylediğim gibi REM uykusuna girdiğiniz anda izlediğiniz tüm filmi usta bir montajcı size izletiyor Elbet onu da başarabilir Hatta bu söylediklerime yakın bir de film çekilmişti zamanında, başrolde Robin Williams?ın olduğu bilim-kurgu türünde bir film olan The Final Cut Türkiye?de ise Son Kurgu olarak sinemaya gelmişti Filme göre yakın bir gelecekte doğumdan önce insanların beyinlerine yerleştirilen mikroçipler sayesinde, bir insanın tüm hayatı, ölümünden sonra, o kişinin gözünden görüntülenebiliyordu Bu görüntüler tekrar kurgulanarak, cenazelerde anma töreninin bir parçası olarak gösteriliyordu İşte benim anlattığım mevzu ise bu görüntülerin rüya olarak tekrardan bize izlettirilmesiydi

Tekrar iddia ediyorum ki rüyada gördüklerimiz mutlaka daha önce gördüğümüz şeylerdir Sonuçta görüş açımızda bizim farketmediğimiz şeyleri bile gözümüz gördüğü için kayıt altında tutuyor beynimiz ve görmediğimiz bir şeyi asla rüyamızda görmeyiz Bu sebeple rüyalarımızda gördüğümüz nesnelerin tabirleri yani bize neden gösterildiği hakkında bilimsel ya da dinsel bilgilerin dışında incelenmesi sadece neden gösterildiğine dair ipuçlarını birleştirerek bir sonuca ulaşmaktayız Sonuçta bu gece rüyamızda izleyeceğimiz film bize neden izlettirildi değil mi? İşte gördüğümüz şeylerin anlamlarını toplayarak bir bilgi sahibi olabiliriz Bu da bize geleceğin ışığını göstermiş olur Beynin bizi yönetmesi ve gece film yoluyla bize mesaj vermesi enteresan ama rüya budur ve tabiri ise neden gösterildiğini bulmak için yaratılmıştır

Son olarak Chicago Üniversitesi Uyku Araştırmacılarından Alan Rechtschaffen?ın bir sözünü size duyurmak istiyorum (Bu arada Rechtschaffen Almancada dürüst, namuslu demekmiş)

Eğer uykunun yaşamsal bir fonksiyonu yoksa, evrimleşme sırasında şimdiye kadar oluşan en büyük hatadır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları

forumsinsi.com