Yeminin Bedeli

Eski 07-12-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Yeminin Bedeli

Dervişin biri bir dağa çekilmiş sadece ibadetle meşgul oluyor,durmadan Allah'ı(cc)tesbih ediyor,anıyordu

Yiyeceği dağda yetişen meyvelerdi

Bir gün kendi kendine düşündü ve söz verdi,ahdetti;yemin etti:

''Ben bundan sonra elimi uzatıp bu meyvelerden koparmayacağım,sadece kendiliğinden düşenlerle besleneceğim''dedi

Bunun üzerinden tam beş gün geçtiDervişin açlığı son raddeye varmıştıTam bu sırada bir rüzgar esti armudun dalını eğip önüne kadar getirdiDalda nefis armutlar nazlı nazlı sallanıp duruyordu

Derviş dayanamayarak elini uzatıp birini kopararak yediBiraz sonra yirmi otuz kadar hırsız oraya geldi çaldıkları malları bölüşmeye başladı

Bunlar çaldıkları eşyaları bölüşürken,Sultanın adamları gelip onları yakaladılarDervişide onlardan sanarak birlikte götürdülerEllerini, ayaklarını kesmeye başladılar

Dervişin sağ elini kestiler,sol ayağına sıra gelince bir atlı son hızla gelerek yetiştiCelada:

''Sen ne yapıyorsun bre ahmak insan,bu kişi felan zattır''dedi

Cellat ne yapacağını şaşırdıBinbir özür dileyerek yalvarmaya başladı

Fakat iş işten geçmiştiHakkında hüküm verildi

Derviş Cellada:

''Üzülme oğlum neden böyle olduğunu biliyorum,ben yeminimi tutmadım o yüzden bunlar başıma geldi''dedi

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları

forumsinsi.com