![]() |
Herşey Aslına Çeker |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Herşey Aslına ÇekerBir padişah Hızır’ı görmek istiyordu ![]() -Kim bana Hızır'ı gösterirse onu armağanlara boğacağım,dedi ![]() Birçok oğlu uşağı olan fakir bir adam bu işe talip oldu ![]() -Hanım ben padişaha Hızır'ı bulacağımı söyleyip ondan kırk gün müsade alacağım ![]() ![]() ![]() Adamın karısı kanaatkar biriydi: - Efendi biz nasıl olsa alıştık böyle kıt kanaat geçinmeye ![]() ![]() ![]() Ama adam kafaya koymuştu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -Benim aslında Hızır'ı falan bulacağım yoktu ![]() ![]() ![]() Padişah buna çok kızdı: -Padişahı kandırmanın cezasını hayatınla ödeyeceğini hiç düşünmedin mi? diye bağırdı ![]() Adam da her şeyi göze aldığını söyledi ![]() ![]() Birinci vezire sordu: -Padişahı kandıran bu adama ne ceza verelim? -Efendimiz, bu adamın boğazını keselim, etini parçalayıp çengellere asalım ![]() Bu sırada peyda olan, nurani bir genç, vezirin sözleri üzerine söyle dedi: -Küllü şeyin yerciu ila aslihi Padişah ikinci vezirine sordu: -Bu adama ne ceza verelim? -Hükümdarım bu adamın derisini yüzüp içine saman dolduralım ![]() Biraz önce ansızın ortaya çıkan genç yine: -Küllü şeyin yerciu ila aslihi, dedi ![]() Padişah üçüncü vezire sordu: -Ey vezirim sen ne dersin, beni kandıran bu adama ne ceza verelim? Padişahım bana göre, bu adamı affedin Size yakışan, sizden beklenen budur ![]() ![]() Nurani genç yine söze karıştı: -Küllü şeyin yerciu ila asıhı Bu defa padişah o çocuğa yöneldi: -Sen kimsin? İkide bir tekrarladığın o laf ne demektir? Genç cevap verdi: -Senin birinci vezirinin babası kasaptı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Vezir istersen (üçüncü veziri göstererek) işte vezir, Hızır istersen (kendini göstererek) işte Hızır, bu adamı mahcup etmemek için sana göründüm, dedi ve kayboldu ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|