Geçmişe Gidelim Mi |
07-11-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Geçmişe Gidelim MiGeçmişe Gidelim mi - Lutuf Veli Alo,diyordu uzaklardan cebime düşen ses,ürkek biraz da titrekti yılların yorgunluğu da cabası Yaylada hamağıma uzanmış esen rüzgarın serinliğiyle kendimden geçmişken gıdıklıyordu sanki telefonumUyardı beni daldığım düşünce deryasından çekip alırkenGenellikle bu saatlerde yalnızlığı seçerdim,aslında adına yalnızlık denirseBir çok zamanlar ve dostlarla beraber olurdum o sallanan dünyamdaİşte yine Erzuruma gitmiş pekçoğunun yüzlerini bile unuttuğum dostlarla Cumhuriyette geziniyoruzYurtlardan yürüyerek gelirdik çoğu zamanlar parasızlık sebebiyleHep merak ederdim şehrin girişindeki üç kazıklar dediğimiz anıtın neden niçin dikildiğiniGerçi bir takım rivayetler varsa da öğrenci kaynaklı anlatılanHiç de hoş değildi Sonra askeri garnizonun yanından geçerdik postahaneye ulaşıncaya kadar Cumhuriyet Erzurumun gezilecek renkli tek mahallesiydi belki de o yıllardaBütün üniversite öğrencilerinin gezdiği nefes aldığı yerlerden biriydi Bu semti güzel kılan sinemanın kafenin ve pastahanelerin ve en lüküs lokantanın``MÜLEN RUJ``burda kümelenmiş olmasıydı Çoğu zaman bu gezilerimizde gardaşım ilyas da bulunurdu ya da birlikte yapardık bu kafa dağıtma nefes alma oltalarını,gezileriniİsyanlarımız vardı dünyanın gidişatı ve Türk dünyasının içinde bulunduğu ahvalle ilgiliTürkçü kimliğimiz depreşir pize yumruk atardık çoğu kezHayli de sempatizanı vardı bu duyguların nerdeyse grup kuracak kadar Kimler yoktu ki,Alp dede diye isimlendirdiğimiz bu fikrin önemli isimlerinden Alparslan,Şaman diye isimlendirdiğimiz Bilal,Gökçen,Almula, Ayzıtdaha nicesiBizler de birer uç beyiYine toplanmışız bu dostlarla Elif pastahanesindeçeşitli fikri tartışmalar yapıyoruz Konumuz derin,SSCB!nin dağılmasını ve dağılmadan sonraki olası gelişmeleri tartışıyoruzYıl 1983Çin diyor AlmulaSonrasında Sarı ırkın hakimiyetini kırmak ve Doğu Türkistanın Gök bayrağına kavuşmasını sağlamak için neler yapabilirizAlp dedenin yüzü ekşiyor önce,gürleyen bir ses tonuyla ``Haklısın,diyorsonra,Ancak biz yakın gelecekten söz ediyoruzTanrı SSCB`nin dağılma sürecini gösterirse orda oluşacak Türk devletleriyle birlikte Turan`ı kurar Kızıl Elmaya birlikte ulaşırızOnun için hepimiz bugünden bu ülküyü bu ideali Türk çocuklarına ulaştırmalıyız birincil görevimiz bu`` Herkes pür dikkat Alp dedeyi dinlerken İlyas`ın sesi duyuluyor``Bunun için romantik Türkçülükten fiili Türkçülüğe geçmeliyizKısaca eylemsel biçimsel ve yaşamsal Türkçülüğü teklif ediyorum`` Önce soğuk bir hava esiyor Erzurum soğuğuna şükür dedirten,sonra yavaş yavaş tüm yoldaşlar fikrini söylüyor konu hakkındaİşte tam söz almış kendi fikrimi beyan edecekken dönüyorum telefonun gıdıklayan sesiyle yaylanın soğuğuna üşümüşüm biraz da Lutuf Veli |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|