Şizofren Aşkı |
07-11-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Şizofren AşkıBabam öleli 12 yıl olmuştu ve ben 20 yaşına geldiğimde babasız olmaının acısını artık çok daha iyi anlıyordum Annemel birlikte küçük ama mutlu bir dünya kurmuştuk kendimizeMevsimlerden bahardı,sokaklarda parklarda dolaşıyordum Bu bahar daha bir çoşkulu hissediyordum kendimiBirçok arkadaş endimiştimMehmet,Can Canı'ın kuzeni Merve ve daha birçoğu Her gün belirli saatlerde buluşup eğlenceli dakikaler yaşıyordukOnlarla o kadar eğleniyordum ki işe dahi gitmiyordum Yine işe gitmediğim bir günde yalnız başıma dolaşırken arkadaşlarımla her zaman oturduğumuz parkta gördüm onuO kadar güzeldi ki Bir süre çevresinde dönüp beni fark etmesini umdum ama bana hiç bakmıyorduTam umutsuzluğa kapılmışken son bir cesaretle yanına yaklaştım ve "Oturabilir miyim?" diye sordumDeniz mavisi gözleriyle bakıp ,küçük bir tebessümden sonra"Oturabilirsiniz" dediKalbim heyecandan deli gibi çarpıyordu Ne söyleyeceğimi bilemiyordumSonra kısık bir sesle,"Adım Vedat," diyebildimBana dönüp "Nazlı" dediBir süre sonra telefonlarımızı birbirimize verdik ve ayrıldıkAkşsam olanları anneme anlattımAnnrm gözlerimdeki mutluluğu fark edince çok sevinmişti Arkadaşları bize davet ettim İlerleyen günlerde Nazlı ile daha sık görüşür olduk Zaman ilerledikçe ona daha çok bağyaaıyordumO hayatıma girdikten sonra işe gitmeye bile bişlamış,diğer arkadaşlarımla da daha az görüşür olmuştumArkadaşlar sitem edince kendimi affettirmeye, onları akşsam yemeğine davet ettim ve hazırlık yapmak için erkenden eve gittimAnneme arkadaşlarımın geleceğini ve güzel bir yemek yapmak için hazırlığa başlamamamız gerektiğini söyledimAkşsam gelip çatmıştıKapı çaldı, hemen koşup açtım Arkadaşlar gelmiştiOnları salona alıp sofrayı hazırlamak için mutfaktaki anneme yardıma gittimSofra hazırlandıktan sonra salona geçip onları içeri çağırdım Arkadaşlarımı masaya alırken annemin bakşlarındaki korku ve şaşkınlık ifadesine bi anlam verememiştimTam arkadaşlarımı tanıtıyordum ki annem büyük bir feryatla masadan ayrılıp gittiOlanları bir türlü anlayamıyordumArkadaşlardan özür diledim ve yemeğe başladıkYemeğin ve sohebtin ardından arkadaşlar gittiAnnemin odasına olarnları sorduğumda hiç cevap vermediSadece yüzüme bakıp ağlıyordu Eve gelen misafir Aradan 3 ay geçmişti Arkadaşlarla ve çzellikle Nazlı ile görüşmelerimiz iyice sıklaşmıştı Bir ara anneme sözü Nazlı'dan açıp onunla birbirimizi ne kadar sevdiğimizi ve evlenmek istediğimizi anlattımAnnem mutlu olmamdan gülüyorduAma gözündeki korkuyu ve acıyı hissedebiliyordumÖbür gün iş dönüşü eve geldiğimde bir misafir vardıTanıştıkve annem o arada kaybolduO adam bana tuhaf sorular sorup durdu1-2 saat oturduktan sonra annem gelip misafiri yolcu ettiAnneme gelenin kim olduğunu sorduğumda doktor olduğunu söyledi"Yoksa hasta mısın?" dedimAnnem doktrun benim için geldiğini ve sadece genel bir kontrol yaptırmak istediğini söylediSabah erken kalkıp hastaneye gittik ve bir çok testten geçirildim Bir kaç saat sonra doktor gelip hiçbir şeyimin olmadığını söyledi ve annemi odasına çağırdıAkşsam eve geldiğimde annemin gözleri ağlamaktan şişmiştiNe olduğunu sorduğumda, "Bir cenazeye gittim,çok etkilendim,"dedi Artık Nazlı ile hemen hemen her gün görüşüyordukHer geçen gün ona olan aşkım içimden taşacak gibi oluyorduEve erken döndüğüm bir gün misafirler olduğunu gördümkimse beni fark etmediMutfağa gidip atıştırırken ister istemez konuşulanlara kulak misafiri oldumKonu bendim ve annemin niye böyle üzgün olduğunu o an anladımMeğer hastane , doktor hep bu yüzdenmişMeğer ben şizofreni hastasıymışıım adını bie bilmediğim bu hastalık beni hayal dünyasında yaşamama neden oluyomuşMisafirler gidene kadar ortaya çıkmadım Annem onları geçirince beni arkasında gördü ve "Birşey duydun mu?" der gibi yüzüme bakıyorduOna, "herşeyi duydum," dedim Kadıncağızın gözleri dolmuştu ve bana sarılarak ağladıOna üzülmemesini ve kendimi çok iyi hissettiğmi söyledim ama gerçekten korkmuştum Bana arkadaşlarımı davet ettiğm gün hasta olduğumu anladığını söylediAnnemin anlattığına göre benim hiç arkadaşım yoktuEve davet ettiğim kişiler tamamen hayal ürünüydüAnnemin hazırladığı sofrada sadece ben oturmuştum ve sanki arkadaşlarım varmış gibi saatlerce o hayali varlıklarla konuşmuştum Ya Nazlı da hayalse? Hiçbirşey umurumda değildiHer şey, bütün bir Dünya hayal olabilirdi ama ya NazlıYa o da hayalse? Bu ihtimal beni delirtmeye yetiyorduAnnem birçok ilaç getiriyor ve bunların rahatlamam için olduğunu söylüyorduAma ben zaten rahattımİşten ayrıldım ve aradan 3 gün geçtikten sonra dışarı çıktımHer zaman gittiğimiz parka gittimArkadaşlar yine oradaydıAslında belki oradan hiç ayrılmamışlardıOnlarla konuşurken parktaki diğer insanların alaylı alaylı güldüğü fark ettimO gülen insanlara,"Siz gerçek değilsiniz!" diye bağırdım Ama onlar sadece gülüyorlardıPeşimi bırakmalarını söyledimNereye gidersem onlarda benimle beraberlerdiİlaçlar beni iyice dağıtmıştıDüşüncelerimi toplayamıyordumArkadaşlar da yavaş yavaş benden uzaklaşıyorlardıNazlı'yı aramaktan korkuyordumÇünkü ararsam Nazlı diye birinin olmadığını anlayabilirdimBir gün dayanamayıp aradım ve her zamanki yerimizde buluştukOna bir yandan başıma gelenleri anlatırken diğer yandan da çevredeki insanları süzüyordumYine bana gülmelerinden korkuyordumEğer bana gülüyorlarsa bu Nazlı'nın olmadığını gösterecektiEvet çevredeki insanlar yine bana alaylı bakıyorlardı ama bu defa gülmüyorlardıNazlı olayı beni gün geçtikçe bitiriyordu Bir gün anneme Nazlı'yı eve getireceğimi söyledimAnnemin gözleri kocaman olduYine bir hayali eve getireceğimden korkuyorduAma ben kendime güveniyordumNazlı bir hayal değil gerçekti Annem isteksiz olsa da benim ısrarımla kabul ettiÖbirgün Nazlı'yla buluştuk ve ona ,"Seni biraz sonra anneme götüreceğim," dedimNazlı çok telaşlandıHazırlıksız olduğunu söyledi ama ben ısrar edince kabul ettiArtık geri dönüş yoktuBiraz sohbetin ardından eve doğru yola koyuldukSokağa gelip eve yaklaştığımızda son bir kez kulağına eğilip "Seni çok seviyorum," dedimEve geldik,kapıyı çaldımAnnem kapıyı açtığında ben önden girip ayakkabılarımı çıkardım ve Nazlı'yı içeri aldımAnneme bakıp gözlerimle Nazlı'yı işaret ederken kalbim duracaktı sankiAnnemin gözlerindeki yaşı görünce olduğum yere yığıldım Demek yine hayaldiAma annemin ağzından çıkan şu kelimeler benim için o an bir dua kadar kutsaldı; "Hoş geldin, güzel kızım,,," |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|