![]() |
Bahar Gelme Üstüme |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bahar Gelme ÜstümeBahar, yalvarırım çek git işine! ![]() ![]() Salma üstüme çiçeklerini, ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Her sabah çimenlerin çiyden ürpererek uyanıyor bahçemde; sonra güneşle oynaşıp tütsülenmiş gibi buğulanıyor ![]() Ne zaman sokağa çıksam badem ağaçları salkım saçak çiçek ![]() ![]() ![]() Kavaklar kıpır kıpır, ıslık ıslığa meltem ![]() ![]() ![]() Kırda dayanılmaz bir kekik kokusu, toprakta türlü çeşit börtü böcek ![]() ![]() ![]() Yapma bunu bana bahar, Böyle üstüme gelme ![]() ![]() ![]() Zaten damarlarıma zor zaptediyorum kanımı ![]() ![]() ![]() Çoktan cemreler düşmüş beynime, yüreğime ![]() ![]() ![]() Kalbimin buzları erimiş ![]() Göğüs kafesimde ne idüğü belirsiz bir kıpırtıyla geziyorum nicedir ![]() ![]() ![]() Bir de sen çıldırtma beni ![]() ![]() ![]() Krizdeyim ben ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Al git serçelerini sabahlarımdan, çağlalarına, kokularına hakim ol ![]() Meltemlerine söyle, deli gibi ıslık çalıp sokağa çağırmasınlar beni ![]() ![]() ![]() Bulutların üşüşmesin başıma ![]() ![]() ![]() Girme kanıma benim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sen ki en cilvelisisin mevsimlerin, afrodizyakların en etkilisi, Sevdanın suç ortağısın ![]() Kıyma bana ![]() ![]() ![]() Biliyorum çünkü, yine kandırıp yeşillendireceksin aşka; gövdemi azdırıp sonra birden çekip gideceksin ![]() Tam kanım kaynamışken sana, toplayıp allarını morlarını, beni bir kuraklığın ortasında terk edeceksin ![]() ![]() ![]() O iple çektiğim ışığın, dayanılmaz olacak o zaman ![]() ![]() ![]() Ne o delişmen sabahlar kalacak, ne günaha çağıran çapkın eteklerin uçuştuğu günbatımları ![]() ![]() ![]() Tembel kuşların şakımaktan bitap, ebruli çiçeklerin kokmaktan ![]() ![]() ![]() Buselerin nemi kuruyacak çöl rüzgarlarında ![]() ![]() ![]() Yeşerttiğin çiçekler, yürekler solacak; damar damar çatlayacak ruhumuz ![]() ![]() ![]() Hayat, bir ezik otlar diyarına dönüşecek yeniden ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Her bahar sarhoşluğu gibi, geçecek bu sonuncusu da ![]() ![]() ![]() Ebedi bahar, bir başka bahara kalacak ![]() İyisi mi, hiç azdırma ruhumu bahar ![]() ![]() ![]() İş açma başıma ![]() ![]() ![]() Git işine! Yoldan çıkarma beni! ![]() ![]() Can Dündar |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|