Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Sinsi Eğlence > Bir Tutam Hikaye

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ağlanacak, güleriz, halimize

Güleriz Ağlanacak Halimize

Eski 07-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Güleriz Ağlanacak Halimize

BAZEN bu köşede boşu boşuna bulunduğum hissine kapılıyorum

Özellikle gazeteleri elime aldığımda

Ben sizi Türkiye'de olup biten birtakım şeylerden daha fazla gülümsetebilir miyim?

Asla

Nazım Hikmet, ‘‘Memleketimden İnsan Manzaraları’’ demiş Günde kırk kere kullanasım geliyor bu sözü

Bakın mesela, önümde bir gazetenin üçüncü sayfası açık şu anda, haberleri tarıyorum

Kırıkkale'de bir eve giren hırsızlar sadece bakır kazanları alarak kaçmışlar

Cep telefonuna, televizyona falan dokunmamışlar

Aslında belki de cep telefonunu çalmaları daha komik olurdu Kime satacaklar, herkeste iki tane var Bu açıdan bakınca bakır kazan daha kıymetli olabilir

Bunu geçiyorum o zaman

Rize'de baz istasyonu diye caminin paratonerini sökmüşler

Buna da şükür Füze diye minareyi ateşleyebilirlerdi

Hálá aynı sayfadayım

Mobiletiyle gezintiye çıkan bir genç uçağa çarpmış

Çocuk haklı, uçak dediğin havada olur, mobiletin önünde durup durmasının álemi ne? Bakın uçak havadayken gelip çarpsaydı o zaman başkaydı

Öteki sayfayı çeviriyorum Artık bir günde üç acayiplik yeter, başka bir şey yoktur herhalde

Kim demiş?

Genç kaptan ilk seferinde denize düşmüş

Şimdi bu ağlanacak bir vaka tabii de gülünecek bir yanı da yok mu?

Geçen gün de bir genç kız masa örtüsünü silkelerken balkondan düşmüştü Bu kadarla kalsa iyi Genç kızı kurtarmak isteyen annesi de arkasından

Hayır, silkelediği halı olsa anlayacağım Bir ağırlığı var, insanın hakikaten dengesi bozulabilir Ama masa örtüsü dediğiniz tüy gibi bir şey Artık nasıl bir şiddet ve celalle silkelediyse

Bir yandan da gülme komşuna gelir başına korkusu içindeyim Öyle ya ben de bu vatanın evladıyım

Bir de şuna bakın:

Konya Barosu Başkan Vekili, ‘‘Bir kızın karşısında gül koklamak bile sarkıntılığa girebilir’’ demiş

Kızın alınganlık eşiğine kalmış artık İyice düşükse, ‘‘Bu adam benim baktığım yöne bakıyor’’ diye mahkemeye gidebilir

Geçenlerde ‘‘Film Gibi’’de bir kadıncağız vardı Kendisini görmek istemeyen babasıyla barışmak istiyormuş Fakat bir yandan da kendi çocuğunu hiç görmemiş, doğurduğu gün evlatlık vermiş

Ama dikkatinizi çekmek istediğim husus bu değil

Ayrıldığı kocasının hiç haberi olmamış bir çocukları olduğundan Söylememiş kadın Ama ben buna da takılmış değilim Gerçi olacak iş değil ama

Gerekçesini anlatırken ‘‘Zaten ben de yedinci ayında fark ettim hamile olduğumu’’ dedi İşte burada koptum

Bir kadının hamile olduğunu doğuma iki ay kala fark etmesi

Ne bileyim, üç gün sonra bu durumu öpüp de başıma koyacağımı? Olayı bebeğin kafası görününce çözenler de varmış meğer

13 yaşında bir kız çocuğu doğum yapmış Ailecek bebek doğunca anlamışlar kızın hamile olduğunu

13 yaşında kızdan bir şey beklemiyorum, lakin ailesine ne demeli? 9 ay boyunca ‘‘Kızımız şişmanlıyor’’ demişler Habire karnından şişmanlayan ilk çocuğun ana babası olmakla gurur bile duymuşlardır belki

Ne diyeyim bilmiyorum

En uygunu ‘‘Güleriz ağlanacak halimize’’ galiba

Pakize Suda

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları

forumsinsi.com