![]() |
Sevmek Yeniden Sevmektir |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sevmek Yeniden SevmektirSevmek Yeniden Sevmektir Yazısı - Sevmek Yeniden Sevmektir Tuna Kiremitçi - Tuna Kiremitçi Yazıları “Seni eskisi kadar sevmiyorum” dedi adam ![]() Kadın cevabı yapıştırdı: “Ne tesadüf, ben de ![]() Adam bu cevabı beklemiyordu: “O zaman ne yapacağız, ayrılacak mıyız?” “Ne münasebet, birbirimizi yeniden seveceğiz ![]() Adam hiç böyle düşünmemişti ![]() ![]() Ama hoşlandı bu fikirden, sırf meraktan kabul etti ![]() ![]() Bugün aynı çift beraberliklerinin yirminci zafer yılını kutluyor ![]() hem de ![]() Akla, Ali Poyrazoğlu Tiyatrosu’nun “Beni Yeniden Sev” oyununu izlerken geldiler ![]() Yazan Alphonso Paso, uyarlayan Ali Poyrazoğlu ![]() ![]() Oysa tüketim dünyasında “yeniden sevmek” yabancı madde ![]() ![]() Hayat artık yenisine geçmeye programlı ![]() ![]() ![]() Bilmediğimiz, bunu yapanın içimizdeki programlar olduğu: “Aşkın ömrü üç yıldır” diyoruz mesela ve dediğimiz an aşkın ömrü sahiden üç yıl oluveriyor ![]() Lafımızı ciddiye alan bilinçaltı, duygularımızı üç yıla göre programlıyor hemen ![]() Hem de ilk yılı cennet, ikinciyi Araf, üçüncü yılıysa cehennem haline getirerek ![]() Cehennem yılının sonunda ayrıldığımızda, kendi kendimize söyleniyoruz: “Gördün mü bak, boşuna dememişler aşkın ömrü üç yıl diye!” Oysa yirmi yılın sırrı basit: “Aşkın ömrü üç yıldır” dememiş olmaları ![]() ![]() Öyle olduğu için de, ayrılmak yerine birbirlerini yeniden sevmenin yollarını aramaları ![]() Onlar şunu keşfetmiş: ?u hayatta birini bir defa sevdiysen, yeniden sevebilirsin ![]() Başka türlü seversin: Daha şefkatli, daha derinden, koruyup kollayarak ![]() ![]() ![]() Hatta “tenlerin birbirine alışması” bile güzel bir anlam kazanır ![]() Onu yeni soslarla, kokularla, yeni bakış açılarıyla kendisi için şölene çevirmeyi? “Eskisi gibi sevmiyorum” yerine, “ne yapsam da onu eskisi gibi sevsem” demeyi? İnsan birini sevmişse, yeniden sever ![]() ![]() Tuna Kiremitçi |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|