Kekikli Kuzu Külbastı |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kekikli Kuzu KülbastıKekikli Kuzu Külbastı Tarifi - Kekikli Kuzu Külbastı Nasıl Yapılır - Kekikli Kuzu Külbastı Malzemeleri Malzeme Listesi 1 Kilogram Kuzu Budu 150 Gram Margarin Yarım Kilogram Domates 250 Gram Çarliston Biber 1 Tatlı Kaşığı Tuz 1 Tatlı Kaşığı Kekik Kekikli Kuzu Külbastı Nasıl Yapılır? 1 Kuzu budundan pirzola olacak şekilde parçalar kesin ve pirzola dövme demiri ile hafifçe dövün 2 Kestiğiniz parçalara tuz ve kekik karışımı döküp karıştırın 3 Domates ve biberleri yemeklik olacak şekilde doğrayın 4 Margarini bir tencere koyup eritin ve kızdırın 5 Hazırlamış olduğunuz kuzu budu etlerini kızgın yağda 5 dakika alt üst ederek çevirin ve servis tabağına alın 6 Doğramış olduğunuz domates ve biberleri bir tavada hafif ateşte 10 dakika pişirin 7 Pişirmiş olduğunuz domates ve biber karışımını servis tabağına aldığınız etlerin üzerine yayın 8 Son olarak külbastı üzerine az miktarda kekik serpin ve sıcak olarak arzuya göre patates tava veya pilav ile servis yapın Afiyet Olsun |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|